Ο Πέτρος Κλαμπάνης σε streaming από το Half Note Jazz Club

Πέτρος Κλαμπάνης

Ένα νέο τρίο με τον drummer Jason Wastor και τον πιανίστα Ραφαήλ Μελετέα που μας προτείνει τη δική του εκδοχή για το πως μπορεί να ακουστεί το πιάνο trio σήμερα

6 Μαρτίου 2021
- 12 Μαρτίου, 2021

Mε μια σειρά streaming live εμφανίσεων από κορυφαία σχήματα της σκηνής μας, το Half Note Jazz Club επέστρεψε κοντά στο κοινό του. Κάθε εβδομάδα και για μία εβδομάδα, ένα live ξεχωριστών Ελλήνων καλλιτεχνών, μεταφέρεται στο σαλόνι του σπιτιού μας, μέσα από το viva.gr.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος Απρολίου έχουν προγραμματιστεί οι εμφανίσεις των: Dimitris Kalantzis Quartet, Γιώργος Κοντραφούρης Trio, Πέτρος Κλαμπάνης Trio, Human Touch, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet, Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, Spiral Trio,  Δημήτρης Τσάκας Quartet, Αγγελική Τουμπανάκη/ Crossover Quintet.

Από το Σάββατο 6 έως και την Παρασκευή 12 Μαρτίου έρχεται το Petros Klampanis trio (aka PKtrio) με streaming από το live του στο Half Note.

Το πιάνο τρίο είναι, αν όχι το πιο διαδεδομένο, ένα από τα πιο διαδεδομένα σχήματα της jazz. Από το trio του Ahmad Jamal, του Oscar Peterson του McCoy Tyner, στα trio του Bill Evans ή του Keith Jarrett ή ακόμα πιο πρόσφατα του Brad Mehldau , ο ήχος αυτού του σχήματος είναι συνυφασμένος με την ιστορία της jazz.

Ο μπασίστας, συνθέτης και παραγωγός Πέτρος Κλαμπάνης είναι περισσότερο γνωστός για τους πειραματισμούς του με μεγαλύτερα σχήματα. Όμως το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του trio album με τίτλο ”Irrationalities” από το γερμανικό label Enja το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως.

Πέτρος Κλαμπάνης

Σήμερα, παραμένοντας στην Αθήνα μακριά από το σχήμα του με τους Kristjan Randalu και Bodek Janke, προσκαλεί δυο νέους πολλά υποσχόμενους Έλληνες μουσικούς για να μας παρουσιάσουν κομμάτια δικά του, καθώς και covers. Το νέο αυτό τρίο του Κλαμπάνη, με τον drummer Jason Wastor και τον πιανίστα Ραφαήλ Μελετέα, θα μας προτείνει τη δική του εκδοχή για το πως μπορεί να ακουστεί το πιάνο trio σήμερα.

* Cover Photo: © George Lizardos

Συντελεστές

Πέτρος Κλαμπάνης – μπάσο
Jason Wastor – drums
Ραφαήλ Μελετέας – πιάνο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 6 – Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 10 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.