O Philip A. Zimmermann στην γκαλερί Bernier/Eliades με επιρροές από το urban art και το graffiti

Η εφήμερη πτυχή του tagging συνδέεται με την ανάγκη για μια ανανέωση και την ιδέα της αδιάκοπης ζωγραφικής πάνω σε ήδη υπάρχοντα πράγματα

2 Δεκεμβρίου 2021
- 20 Ιανουαρίου, 2022

H γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Philip A. Zimmermann από τις 2 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 20 Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση που πραγματοποιεί ο καλλιτέχνης στην γκαλερί, ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια.

Ο Philip A. Zimmermann (γ. 1988, Γερμανία) είναι ζωγράφος και φωτογράφος που ζει κι εργάζεται στη γενέτειρά του, το Saarbrücken της Γερμανίας. Η δουλειά του φέρει επιρροές από το Urban Art και το Graffiti, με τα οποία ασχολείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το Grafitti και το tagging θεωρούνταν βανδαλισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αντίληψη αυτή άλλαξε κατά τον 21ο αιώνα και οι πρακτικές αυτές έγιναν όλο και πιο δημοφιλείς, αποτελώντας πλέον μέρος της σημερινής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη: «Η τέχνη του δρόμου είναι μια ουσιαστική κριτική απέναντι στο σύστημα και το κατεστημένο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να καθοδηγείται από τους νέους ανθρώπους, αντί να σπαταλούν τα χρόνια τους σε μπροστά σε μια οθόνη.»

Philip A. Zimmermann - Bernier_Eliades
Untitled, 2021, Acrylic on canvas 160 x 140 cm, Courtesy: Philip A. Zimmermann & Bernier/Eliades Gallery

Στα έργα του ο Zimmermann, μετατρέπει τις καθημερινές παρατηρήσεις του σε μια καλά δομημένη οπτική κριτική της πολιτικής και του καταναλωτισμού. Η εφήμερη πτυχή του tagging συνδέεται με την ανάγκη για μια ανανέωση και την ιδέα της αδιάκοπης ζωγραφικής πάνω σε ήδη υπάρχοντα πράγματα.

Philip A. Zimmermann - Bernier_Eliades
Untitled, 2021, Acrylic on canvas, 160 x 140 cm, Courtesy: Philip A.Zimmermann & Bernier/Eliades Gallery

Ο λευκός χώρος της γκαλερί γίνεται ένα ουσιαστικό μέρος για την παρουσίαση του έργου του, το οποίο ελέγχεται από τη μορφή, τα χρώματα, τις γραμμές σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Καθώς η επιφάνεια ενός καμβά είναι περιορισμένη, ο Zimmermann συνήθως προσθέτει επιπλέον όρια διακόπτοντας την εικόνα ή μειώνοντάς την. Το μονόχρωμο πλαίσιο είναι μέρος του πίνακα και κατά κάποιο τρόπο όχι και προσθέτουν σε ορισμένους πίνακες την ηρεμία που χρειάζονται.

Philip A. Zimmermann - Bernier_Eliades
Untitled, 2021, Acrylic on canvas, 200 x 180 cm, Courtesy: Philip A. Zimmermann & Bernier/Eliades Gallery

Τα έργα του σε χαρτί και οι φωτογραφίες συνδέονται με τη μοναξιά και την απομόνωση που βιώνει ο άνθρωπος σήμερα, ενώ οι πίνακές του είναι το αποτέλεσμα της πολύπλευρης δημιουργίας του. Μέσα από την δουλειά του ο Zimmermann εκφράζει τις εμπειρίες, τις διαθέσεις και τα συναισθήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος κάποια στιγμή στη ζωή του ενώ καταγράφει την ταχύτατα μεταβαλλόμενη εποχή μας.

*Cover photo: Untitled, 2021, Acrylic on canvas, 200 x 180 cm, Courtesy: Philip A. Zimmermann & Bernier/Eliades Gallery

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: 2 Δεκεμβρίου | 18:00 – 22:00
Διάρκεια: 2 Δεκεμβρίου 2021 – 20 Ιανουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:30 – 18:30, Σάββατο 12:00 – 16:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Επταχάλκου 11, θησείο, Αθήνα 11851

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.