Ο Πολιτισμός και η Ιστορία συναντούν την Αλληλεγγύη

Μαρία Ευθυμίου

Μια ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου για τη στήριξη της Πνοής

Ο πολιτισμός και η ιστορία «αγκαλιάζουν» παιδιά σε ανάγκη. Η  ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού  διοργανώνουν ομιλία με την κα. Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ η οποία θα μιλήσει για τα «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια των 4.000 χρόνων της καταγεγραμμένης ιστορίας του».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα.

Η ομιλία έχει ως στόχο της στήριξη του σωματείου «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» μέλος της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ιδρύθηκε το 1991 από παιδιάτρους, γονείς και φίλους εθελοντές. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών (ΜΕΘ) και Νεογνών (ΜΕΝ) καθώς και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΜΑΦ) στα Κρατικά Νοσοκομεία.

Επίσης, στηρίζει ηθικά και υλικά τους γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, συμβάλει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, προσφέρει παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό και δραστηριοποιείται στην δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών στα Κρατικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών και έσοδα από εκδηλώσεις. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.