Ramón Valle: Ένας από τους σπουδαιότερους τζαζ πιανίστες στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κουβανός πιανίστας με την εκρηκτική ενέργεια, σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos, τον Ramón Valle, τον Κουβανό πιανίστα με την εκρηκτική ενέργεια, σε μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ramón Valle ξεκίνησε να παίζει πιάνο επτά χρονών. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει παίξει σε σημαντικούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ, όπως τα London Jazz Festival και Montreux Jazz Festival. Η μουσική του είναι μεθυστική και η σκηνική του παρουσία χαρισματική, είτε αποτελεί μέρος μίας ορχήστρας, είτε ηγείται ενός τρίο, όπως στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ. Μάλιστα, ο θρυλικός Κουβανός πιανίστας Chucho Valdes τον είχε ήδη αναγνωρίσει, πριν από 25 χρόνια, ως το μεγαλύτερο πιανιστικό ταλέντο ανάμεσα στη νέα γενιά μουσικών της χώρας του.

Έχει ηχογραφήσει 13 άλμπουμ, ενώ η τελευταία του κυκλοφορία με τίτλο The Time Is Now αποτελεί ίσως τον πιο προσωπικό δίσκο του έως σήμερα, καθώς συνεργάστηκε με τον χρόνια φίλο του, Roy Hargrove. Σε αυτή τη νέα ηχογράφηση, ο Ramón Valle αναλαμβάνει τον ρόλο του μουσικού ταξιδιώτη, καθώς βιώνει και εξηγεί από τη δική του οπτική τη μουσική του σήμερα.

Τον Ramón Valle θα συνοδεύσουν ο Omar Rodriguez Calvo στο κοντραμπάσο και ο Jamie Peet στα ντραμς.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.