Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 21.00, ο Ταφ Λάθος, ο ταλαντούχος ράπερ με το μεγάλο διαδικτυακό following, έρχεται στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για μια δυνατή συναυλία στο πλαίσιο της σειράς Μusic Escapades.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του covid-19, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.Ο Ταφ Λάθος (Παναγιώτης Κυριακού) μοιράζεται τα βιώματα και τις προσωπικές του εμπειρίες με τρόπο αφοπλιστικά ειλικρινή ακολουθώντας πιστά μέσα στον χρόνο την κουλτούρα του hip hop. Μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα σε αυτήν από το ξεκίνημά του με τους Ψυχόδραμα 07 μέχρι τους προσωπικούς του δίσκους που υπογράφει με το όνομα Ταφ Λάθος. Από MC και Beatmaker έχει εξελιχθεί σε ένα δημιουργικό παραγωγό και hip hop artist με δυνατές ρίμες, πάθος, ενέργεια και εξαιρετικό flow. Ως ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Bashment δίνει χώρο και φωνή σε νέους ταλαντούχους ράπερ διευρύνοντας τη σκηνή του conscious hip hop με στίχους που έχουν νόημα και αλήθεια.

Στη συναυλία του στο ΚΠΙΣΝ, ο Ταφ Λάθος θα ερμηνεύσει τραγούδια από όλη την πορεία του: από τα «Διηγήματα χαμένης νιότης» μέχρι τα πρόσφατα κομμάτια του για τα «Παιδιά της Νέας Εποχής» από το τελευταίο του concept άλμπουμ ”DECA”.

Η προσωπική του δισκογραφία ξεκίνησε το 2004 με το «Κάνοντας μια βόλτα», ενώ ακολούθησε έξι χρόνια αργότερα το άλμπουμ «Ήταν περίεργη κατάσταση», με τραγούδια όπως το «Ξέρω πια πόσο διαρκεί». Ο ήχος του εξελίσσεται συνεχώς στα επόμενα άλμπουμ του «Mόνο με χρώμα» το 2012 και «Ελπίδα» το 2015. Σχεδιάζει προσεκτικά κάθε επόμενο βήμα εστιάζοντας στους στίχους, το ηχόχρωμα, την παραγωγή, την ερμηνεία. Αποφεύγοντας, έτσι, την ευκολία της επανάληψης καταθέτοντας διαχρονικά κομμάτια.

Τον Απρίλιο του 2018, ταξίδεψε στα Red Bull Studios του Τόκιο για την ηχογράφηση και το βιντεοκλίπ ενός single αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία. Γεμάτος με νέες εικόνες από την ιαπωνική μητρόπολη έγραψε το τραγούδι «Η χρονιά του δράκου» ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του. Λίγους μήνες αργότερα, ακολούθησαν οι πρώτες του διεθνείς εμφανίσεις στο Le Botanique των Βρυξελλών και στο Φεστιβάλ Europavox του Κλερμόν-Φεράν σε δύο μοναδικές συναυλίες. Το 2019, δημιούργησε το πιο φιλόδοξο και ώριμο concept άλμπουμ ”DECA” με δέκα τραγούδια σαν μικρές ιστορίες, όλα οπτικοποιημένα σε αντίστοιχα βιντεοκλίπ σε μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική πρόταση. Αμέσως μετά, το καλοκαίρι του 2019, ο Ταφ Λάθος στάθηκε στην ίδια σκηνή μαζί με 2 ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής, τον Damian Marley και τους Cypress Hill, στα πλαίσια του Release Festival. Στις αρχές του 2020, ο Ταφ Λάθος ενορχηστρώνει τα κομμάτια του από την αρχή για το νέο στοίχημα που δημιουργεί με επταμελές σχήμα δίνοντας νέα πνοή στις συνθέσεις του με διαφορετικές, οργανικές εκδοχές τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία live στο snfcc.org/TafLathos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.