Ο Wim Mertens θα εμφανιστεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο της περιοδείας του με το σιβυλλικό τίτλο ”inescapable tour” που σηματοδοτεί την 40ή επέτειο της μουσικής του καριέρας.

Για να γιορτάσει την 40ή του καλλιτεχνική επέτειο, ο Βέλγος συνθέτης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που καλύπτει όλη την καλλιτεχνική του πορεία από το 1980 έως σήμερα. Ο Mertens θα προσφέρει στους θαυμαστές του μια επιλογή γνωστών συνθέσεών του και παράλληλα θα τους συστήσει το άλμπουμ του, ”The Gaze of the West” που κυκλοφόρησε μέσα στο 2020.

WIM MERTENS - Τεχνόπολη

Ο Wim Mertens, αναγνωρισμένος συνθέτης, συγγραφέας και ερμηνευτής, άρχισε να δημιουργεί μουσική το 1980, αφού πρώτα εργάστηκε ως μουσικολόγος και ραδιoφωνικός παραγωγός. Η πρώτη του κυκλοφορία ”For Amusement Only”, είναι μια ηχογράφηση ηλεκτρονικής μουσικής για την οποία χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ο ήχος των μηχανών φλίπερ. Ακολούθησαν τα έργα ”At Home-Not at Home” (1981), ”Vergessen” (1982), ”Struggle for Pleasure” (1983) και το άλμπουμ ”Maximizing the Audience” το 1984. Πλέον, ο μουσικός κατάλογος του Mertens μετρά περισσότερες από 70 κυκλοφορίες.

Τα τελευταία 40 χρόνια, έχει αναπτύξει την προσωπική του, μουσική «γλώσσα», χρησιμοποιεί ένα κανονιστικό λεξιλόγιο, συνθέτει για διάφορα οργανικά σύνολα ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί φωνητικές συνθέσεις και κομμάτια για συμφωνικές ορχήστρες.

WIM MERTENS - Τεχνόπολη