Odyssia Festival 2017: Η Οδύσσεια σε ένα τετραήμερο ταξίδι

Η συνάντηση καλλιτεχνών, μουσικόφιλων, festival goers, ντόπιων και ταξιδιωτών σε τέσσερις μουσικές θεματικές ημέρες

Μετά την πρεμιέρα του διεθνούς φεστιβάλ Οδύσσεια, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, στις ακτές του κόλπου Σχίνου Κορινθίας, οι Έλληνες διοργανωτές ανακοινώνουν τη συνέχεια του. Από 7 έως και 10 Ιουλίου επισκέπτες από διαφορετικές μεριές του κόσμου θα συναντηθούν σε μία ελληνική τοποθεσία, εκεί όπου το Cariocas Beach Bar μετράει ήδη 19 χρόνια παράδοσης στην μουσική διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Οδύσσεια Φεστ

Η συνάντηση και η αλληλεπίδραση ανθρώπων, με σκοπό ν’ αφήσουν πίσω όλα τα χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν, και να εναρμονιστούν μέσα από τη μουσική και άλλες δράσεις σε ένα παραμυθένιο κόσμο, παραμένει ο στόχος της Κοινότητας των «Οδυσσειανών», της οποίας μετέχουν και την οποία διαμορφώνουν όλοι όσοι θα επισκεφθούν το φεστιβάλ.

Το θέμα του φετινής Οδύσσειας είναι το «Collage» η σύνθεση διαφορετικών υλών, υφών και στυλ, είτε αυτό αφορά την μουσική είτε τις εικαστικές τέχνες και τις εναλλακτικές μορφές δράσης και ψυχαγωγίας, είτε τους ίδιους τους ανθρώπους που θα μετάσχουν στο φεστιβάλ, και όλα αυτά μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι που βρίσκεται στον κόλπο του Σχίνου, κάτω από τα Γεράνεια όρη με θέα τις Αλκυονίδες νήσους.

Μέσα από τέσσερις μουσικές θεματικές ημέρες, το φεστιβάλ εξερευνά την προέλευση της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής κουλτούρας και μας ταξιδεύει από τις βαθιές του Αφρικάνικες ρίζες, στους πλέον σύγχρονους ήχους μερικών εκ των πιο ποιοτικών αλλά και δημοφιλών μουσικών παραγωγών, djs και selectors της διεθνούς αλλά και της ευρύτερης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ το κοινό θα παρακολουθήσει παραστάσεις performance art, θα συμμετάσχει σε workshops, θα διασκεδάσει σε μυστικά beach parties, θα αλληλεπιδράσει με εικαστικές εγκαταστάσεις, καθώς και θα μπορέσει να πάρετε μέρος σε πλήθος από επιλεγμένες ειδικά για το φεστιβάλ υπαίθριες δραστηριότητες.

Στην φετινή έκδοση δεσπόζει ανάμεσα σε άλλα η συνεργασία με την παιδοψυχαγωγική ομάδα των «Παιχνιδοσυνταγών», όπου οι νέοι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν υπό τους ήχους των επιλεγμένων παραγωγών, ενώ τα παιδιά τους ηλικίας 5-10 ετών θα παίζουν με ασφάλεια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του φεστιβάλ.

Η συμμετοχική διαδικασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας τους φεστιβάλ, και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τον καλύτερο τους Οδυσσειανό εαυτό, κάνοντας το «Cariocas» να λάμπει από χαμόγελα και τέχνη. Εικαστικοί ζωγράφοι, bodypainters, graffiti artists, δάσκαλοι χορού, γιόγκα και μαγειρικής, καλλιτέχνες τους θεάτρου, των τεχνών δρόμου, αλλά και σύγχρονοι φιλόσοφοι, αφηγητές ιστοριών και δημιουργοί παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, φιλοδοξούν να συνθέσουν και φέτος ένα κολάζ εμπειριών, ειδικά για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει διάφορους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διαμονής για τους επισκέπτες όπου αναμένεται να επισκεφτούν την «Οδύσσεια».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.