«Oh! Oui… live» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μια παράσταση μουσικού θεάτρου από το ντουέτο από το Παρίσι

Oh! Oui… είναι η συνάντηση του μουσικού πολλαπλών οργάνων Joachim Latarjet, γάλλου συνθέτη ελληνικής καταγωγής, και της ηθοποιού και τραγουδίστριας Alexandra Fleischer. Με έδρα το Παρίσι, σκηνοθετούν μαζί παραστάσεις μουσικού θεάτρου.

Ο Joachim είναι εντελώς αυτοδίδακτος και επιχειρεί να παίξει κιθάρα, μπάσο, τρομπόνι και γιουκαλίλι σχεδόν ταυτόχρονα. Παιδί της δεκαετίας του ’70, αντλεί την έμπνευσή του από αυτή την εποχή μεγάλης ελευθερίας. Η μουσική του είναι για τον ίδιο κυρίως θέμα ενστίκτου ― αν έπρεπε όμως να την ορίσει θα μιλούσε πιθανόν για τη ροκ και την ψυχεδελική μουσική, για την επαναλαμβανόμενη μουσική, για τους Γάλλους συνθέτες των αρχών του 20ου αιώνα, για την τζαζ (λίγο) και για την ελληνική μουσική. Με αφετηρία κείμενα των Robert Walser, Paul Verlaine ή William Blake, ο Joachim και η Alexandra ανακατεύουν τα χαρτιά ανάμεσα στο θέατρο και τη μουσική, το τραγούδι και τα ορχηστρικά κομμάτια. Η καθεμία από τις συναυλίες τους είναι μια μοναδική και χαρούμενη στιγμή συνάντησης με το κοινό.

Πέρασαν υπέροχα και διασκέδασαν πάρα πολύ, μεταξύ άλλων, στο Invisible Dog της Νέας Υόρκης, στο New York Live Arts, στην γαλλική εθνική σκηνή La Filature της Mulhouse, στη Grande Halle de la Villette, στο Beau Labo και στο Trois Baudets (Παρίσι και περίχωρα).

Μετά από ένα σύντομο μουσικό σετ στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης (εγκαίνια της πρόσφατης έκθεσης της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα), η συναυλία στο ΚΕΤ είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη εμφάνιση στην Ελλάδα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.