Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας στον Πειραιά με 4 open air προβολές και μία πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Δημοφιλείς ταινίες - έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι και μια ξεχωριστή πρεμιέρα από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο κτίριο-κόσμημα του Πειραιά

17 Σεπτεμβρίου 2021
- 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πιάνει λιμάνι και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω τριών εντυπωσιακών προβολών, δύο στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, στο εμβληματικό θέατρο στις 17, 18 & 26 Σεπτεμβρίου.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, πιστές στην παράδοση που ξεκίνησαν με το Athens Open Air Film Festival με την ευχή να επεκτείνουν τις δράσεις τους εκτός των στενών ορίων του κέντρου και να προσφέρουν κινηματογραφικές προβολές υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γιορτάζουν την 27η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με μια σειρά προβολών σε εντυπωσιακά και ιστορικά σημεία του Πειραιά.

Το παρελθόν συναντά το παρόν με δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες – έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι και με τη φιλοξενία μιας ξεχωριστής πρεμιέρας από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο κτίριο-κόσμημα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Προ-Φεστιβαλικό Event

Παρ. 17 & Σάβ. 18 Σεπτεμβρίου | Πέτρινη Αποθήκη, Πύλη 2 ΟΛΠ
Είσοδος ελεύθερη (με προκράτηση*)

Δύο διπλές υπαίθριες προβολές τεσσάρων ταινιών στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Α’ Προβολή | 20:00

«ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣΟΝ» (”The Bridges of Madison County”) του Κλιντ Ίστγουντ (1995, 135’)
Ταινία Έναρξης του 1ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Ρομαντική ταινία βαθιάς ανθρωπιάς και μεγάλης συγκινητικής δύναμης, οι «Γέφυρες του Μάντισον» επιβεβαίωσαν τον Κλιντ Ίστγουντ ως έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά και χάρισαν στη Μέριλ Στριπ έναν από τους ωραιότερους ρόλους της, ο οποίος της χάρισε μια από τις πιο άξιες υποψηφιότητες για Όσκαρ της καριέρας της.

Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μέριλ Στριπ, Άνι Κόρλεϊ, Βίκτορ Σλέζακ

Β’ Προβολή | 22:30

«ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ» (”Volver”) του Πέδρο Αλμοδόβαρ (2006, 121’)
Ταινία Έναρξης του 11ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Μια μητέρα, μαζί μ’ ένα καλά κρυμμένο μυστικό, επιστρέφει από τον άλλο κόσμο για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς με τις δυο κόρες της… Μια ταινία – λήμμα για την ευφυΐα της απλότητας με την οποία ο Αλμοδόβαρ οδηγεί τις ηρωίδες του σε μια νέα, πανανθρώπινη και άκρως συγκινητική επανεξέταση της «ιδέας» της μητρότητας. Σε αυτό το «κωμικό δράμα», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τη δημιουργία του, ο διάσημος Ισπανός σκηνοθέτης απέσπασε εκπληκτικές ερμηνείες, κερδίζοντας ένα συνολικό Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και το Βραβείο Σεναρίου.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένιας, Μπλάνκα Πορτίγιο

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Α’ Προβολή | 20:00

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ» (”Relatos Salvajes”) του Νταμιάν Σιφρόν (2014, 122’)
Ταινία Έναρξης του 20ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Μια σπονδυλωτή ταινία- αποκάλυψη, που συνάντησε ανέλπιστη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία διεθνώς, οι «Ιστορίες για Αγρίους» είναι ένα φιλμ που συνεπαίρνει με τη σαρδόνια διάθεση και το ανόσιο χιούμορ του, φέρνοντας στο μυαλό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, που ήταν άλλωστε και περήφανος παραγωγός της. Γεμάτη πρωτότυπες σεναριακές ιδέες, οι υποψήφιες για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Ιστορίες για Αγρίους» μας θυμίζουν απολαυστικά το πώς η σημερινή κοινωνία μάς καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα.

Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάριο Γκραντιρέτι, Ρίτα Κορτέζε

Β’ Προβολή | 22:30

«ΠΑΡΑΣΙΤΑ» (”Parasite”) του Μπονγκ Τζουν Χο (2019, 132’)
Ταινία Έναρξης του 25ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Ένα διαβολεμένο μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικής αλληγορίας και δεξιοτεχνικού ρυθμού, που δικαίως τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και με 4 Όσκαρ, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη διεθνής δημιουργία που κέρδισε ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας στη μακρά ιστορία του θεσμού, αφηγούμενη πώς δύο τετραμελείς οικογένειες, μία πολύ φτωχή και μια νεόπλουτη, «συνυπάρχουν» στην πολυτελή μονοκατοικία της δεύτερης με έναν εξαιρετικά απροσδόκητο τρόπο.

Παίζουν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Λι Σουν-Κιουν

Οδηγίες για την προσέλευση του κοινού στις open-air προβολές στο λιμάνι

Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στην προβολή:

  • Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά δελτία εισόδου, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση, η οποία θα ανοίξει την Δευτέρα, 13 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο aiff.gr.
  • Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά μαζί με τους/τις συνοδούς σας πρέπει να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως.
  • Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Φεστιβαλική Προβολή

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα είναι για πρώτη φορά ανάμεσα στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας με την φιλοξενία μιας ξεχωριστής ταινίας του φετινού προγράμματος σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Ο τίτλος της ταινίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέσω Viva.gr.

Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ.

27ο ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- πειραιας

Σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που προβλέπονται για την προσέλευση των θεατών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • H είσοδος επιτρέπεται σε: εμβολιασμένους/-ες ή νοσήσαντες/-ασες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή ανεμβολίαστους/-ες που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών.
  • Για την είσοδο των θεατών, εκτός από το εισιτήριο, θα ελέγχονται το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή το αρνητικό rapid τεστ (48 ωρών) και η ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.
  • H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις σειρές αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.
  • Στην αίθουσα θα υπάρχουν ακυρωμένες θέσεις με ειδική σήμανση από το Φεστιβάλ.

Όλες οι τοποθεσίες προβολών είναι προσβάσιμες για ΑμεΑ.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλει και φέτος ένα μέρος του προγράμματός του και ψηφιακά, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα online.aiff.gr, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό προβολών, με εγγύηση συγκεκριμένου αριθμού geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα της επιτυχημένου περσινού παραδείγματος των Νυχτών Πρεμιέρας και άλλων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17, 18, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Προβλήτα του ΟΛΠ Λιμάνι Πειραιά, Πύλη Ε2
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πλησίον πλατείας Κοραή, Τ.Κ. 18532, Πειραιάς

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Χαιρομαι που ανακαλυψα την σελιδα σας!
    Το χρειαζομουν! Μια ευχαριστη εκπληξη στην αρχικη μου ! Ελπιζω να ειμαι το ιδιο τυχερη κ τωρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.