Οι Autechre έρχονται στην Αθήνα για μία σπάνια εμφάνιση στο Ηρώδειο

OI AUTECHRE ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, εξακολουθούν να έχουν το δικό τους όραμα για την avant garde electronica

5 Ιουλίου 2022

Οι τιτάνες της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής, Autechre, έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022, για μία σπάνια εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Οι φυσικοί έχουν επαληθεύσει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα του μικρόκοσμου που ονομάζεται κβαντική διεμπλοκή – πρόκειται για το φαινόμενο που επιτρέπει σε δύο σωματίδια να συμπεριφέρονται παρόμοια, ανεξάρτητα από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους – κάτι σαν τη μουσική των Autechre. Ο Sean Booth και ο Rob Brown «πειράζουν» και διαστρεβλώνουν την ηλεκτρονική μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το βρετανικό δίδυμο συγκαταλέγεται στο πρώτο κύμα καλλιτεχνών που συνδέθηκε με την Warp Records και έχτισε τη φήμη του αμφισβητώντας τις δυνατότητες της μηχανικής μουσικής. Οι πρώτες πειραματικές και συναισθηματικές ηχογραφήσεις των Autechre έμοιαζαν εντελώς καινούργιες, ενώ το δίδυμο έχει πειραματιστεί με μία πληθώρα μουσικών ειδών και έχει δημιουργήσει, τα τελευταία τριάντα χρόνια, μουσικές συνθέσεις που αποτελούν ερεθίσματα για το πνεύμα.

Με κάθε κυκλοφορία του το ντουέτο προκαλεί επανάσταση στην ηλεκτρονική μουσική, επανεφευρίσκοντας και ορίζοντας συνεχώς εκ νέου το ίδιο του το δημιούργημα. Δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, εξακολουθούν να έχουν το δικό τους όραμα, τη δική τους αντίληψη και τους δικούς τους στόχους για την avant garde electronica και για την πρόοδο της δουλειάς τους.

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

5 Ιουλίου 2022
Ώρα έναρξης: 21:45

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 20
- 55 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.