Oι CHIKN παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ στο Gagarin 205

CHIKN Gagarin

Special guests οι Sillyboy’s Ghost Relatives και Danai Nielsen

Οι CHICKN προσκαλούν το κοινό το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 για ένα εορταστικό live όπου θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ Bel Esprit. Special Guests οι Sillyboy’s Ghost Relatives και η Danai Nielsen.

Το Bel Esprit κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear και πρόκειται για ένα acid pop άλμπουμ 33 λεπτών, χωρισμένο ακριβώς στη μέση, με 9 τραγούδια απελευθερωμένα από genres και συμβιβασμούς. Το άλμπουμ είναι το πρώτο και τελευταίο άλογο κούρσας των CHICKN, μία περισυλλογή πάνω στην απουσία και την πρόοδο. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στην Άνω Γλυφάδα τη άνοιξη του 2019 από τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Ηρακλή Βλαχάκη. Τo mixing και το mastering έκανε ο Ηρακλής Βλαχάκης ενώ την παραγωγή ο Άγγελος Κράλλης και οι CHICKN.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου η σκηνή του Gagarin θα γεμίσει από ιστορίες αγάπης, οικείες φωνές που τραγουδούν αλλόκοτα λόγια και κοσμικούς σκοπούς, διαστημικά grooves και τροπικά vibes αλλά και πολλές εκπλήξεις που κρύβει κάθε ακρόαση του Bel Esprit.

Οι CHICKN είναι μια Αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Ορμώμενη από περιέργεια και πάθος για την ψυχεδελική μουσική, η μπάντα άρχισε τις εντατικές συναυλίες, χωρίς προηγούμενη δισκογραφία, αναφορές στον τύπο ή συγκεκριμένο λόγο, και έχτισε μια δυναμική στην αθηναϊκή live σκηνή, κυρίως από στόμα σε στόμα. Από τότε, έχουν περάσει επτά χρόνια πειραματισμού, εκρηκτικών εμφανίσεων, τριών EPs, δυο δίσκων και δεκάδων εναλλασσόμενων μελών, οι οποίοι διαμόρφωσαν, αναμόρφωσαν και επαναπροσδιόρισαν τους CHICKN.

Ο Sillyboy (κατά κόσμον Χαράλαμπος Κουρτάρας) ξεκινά τη μουσική του διαδρομή στις αρχές των 00’s τόσο σαν μπασίστας όσο και τραγουδιστής στους Expert Medicine. Τον ήχο και το project με την ονομασία “Sillyboy” τον σκαρφίζεται λίγο πριν τα τέλη των 00’s. Με αναφορές στον Αμερικάνικο disco soul ήχο το 2010 λανσάρει το ντεμπούτο του “Played” για λογαριασμό της νεοσύστατης τότε Just Gazing Records, και αποτέλεσε μια ξεχωριστή μουσική κατηγορία εγχώριας χορευτικής ποπ.Αυτό που ξεκίνησε το 2010 σαν μίνι, διεθνή αναγνώριση, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με την κυκλοφορία του “Nature Of Things” το 2012. Το κομμάτι “Supply Chain” κέρδισε τον διαγωνισμό Vinyl District’s  “TVD500” στην Washington και χάρισε στον Έλληνα δημιουργό το πρώτο του διεθνές airplay. Το 2015 ήρθε η κυκλοφορία του τρίτου album, “Stalker”, στο εξίσου αναγνωρισμένο διεθνώς label, της Klik Records.

Η Danai Nielsen είναι Ελληνοδανή κατάγεται από την Κοπεγχάγη Δανίας, και ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Εμφανίζεται ως solo artist και στα live της χτίζει real time την βάση των τραγουδιών της με την χρήση synthesizers και samples που συχνά περιλαμβάνουν και φυσικούς ήχους. Στη συνέχεια, με χρήση εφέ στη φωνή δημιουργεί μουσικούς διαλόγους μεταξύ ενός θηλυκού και αρσενικού alter ego. Το είδος της χαρακτηρίζεται ως dream pop.

 

Συντελεστές

CHICKN:
Άγγελος Κράλλης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Παντελής Καρασεβδάς: τύμπανα
‘Αξιος Ζαφειράκος: μπάσο, φωνητικά
Χρήστος Μπεκίρης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Ντoν Σταυρινός: πνευστά, κρουστά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.