Οι Cult of Luna έρχονται για μία μοναδική συναυλία στο Fuzz Club

Cult of Luna

Μία από τις πιο σημαντικές post metal μπάντες της τελευταίας δεκαετίας με πάνω από 20 χρόνια στο δισκογραφικό και συναυλιακό χώρο

20 Οκτωβρίου 2021

Tην Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 θα εμφανιστούν στο Fuzz Club οι Cult of Luna. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σκληρού ήχου, επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας κυκλοφορήσει έναν δίσκο και ένα EP.

Οι Σουηδοί μετρούν πάνω από 20 χρόνια στο δισκογραφικό και συναυλιακό χώρο κι είναι αποδεδειγμένα ίσως από τις πιο σημαντικές post metal μπάντες της τελευταίας δεκαετίας, με μια σειρά εξαιρετικών κυκλοφοριών. Στην αυγή του 2000, οι Cult of Luna, προσπάθησαν να χωρέσουν τις hardcore καταβολές τους στη βαριά κληρονομιά των Isis και των Νeurosis χτίζοντας ένα mid-tempo κινηματογραφικό τοπίο, που έβριθε από όλα όσα θα κατάφερνε το συγκρότημα αργότερα.

Έτσι λοιπόν, μας συστήθηκαν με τον ομότιτλο παρθενικό δίσκο, για να περάσουν στη δισκογραφική Earache, όπου και κυκλοφόρησαν τα ”The Beyond”, ”Salvation”, ”Somewhere Along the Highway”, & ”Eternal Kingdom”, αποκτώντας όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς. Τα underground όρια ήταν πλέον πολύ στενά για το συγκρότημα κι ύστερα από κάποιες ανακατατάξεις στο line-up τους, δούλεψαν 5 χρόνια για το magnum opus τους ”Vertikal” το 2013.

Δημιουργώντας ένα post metal έργο, εμπνευσμένο από το ”Metropolis” του Fritz Lang, έδωσαν χώρο στις ηλεκτρονικές επιρροές κι έδωσαν στους οπαδούς έναν από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Δυστοπική ατμόσφαιρα, industrial αισθητική με sludge ξεσπάσματα και ανατριχιαστικές μελωδίες, αφήνει αιώνια παρακαταθήκη το 19λεπτο έπος του ”Vicarious Redemption”.

Αφομοιώνοντας όλες τις space αναφορές τους, τρία χρόνια αργότερα προσκαλούν την Julie Christmas να συμπράξει μαζί τους στο ”Mariner”. Ακολούθησε το ”A Dawn to Fear” του 2019 μαζί με μια θέση στο θρόνο του post metal ιδιώματος, ως την πλέον δημιουργική μπάντα των τελευταίων ετών. Η νέα κυκλοφορία του EP “The Raging River” με τη συμμετοχή του Mark Lanegan σε ένα από τα τραγούδια, βάζει υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες συνεργασίες του 2021.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 τη συναυλία, θα ανοίξουν οι Holy Fawn που εξερευνούν τον sludge heavy rock ήχο με πολλές indie αναφορές.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

29 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 29 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), Ταύρος

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.