Οι Fontaines D.C. έρχονται στο Release Athens 2022

Θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai

15 Ιουνίου 2022

Το Release Athens υποδέχεται τους Fontaines D.C., μία από τις νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων που ξεχώρισαν, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, σε ένα μοναδικό line up.

Σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το 2017, και τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Με προφανείς επιρροές από μπάντες όπως οι Joy Division, οι Fall, οι Wire και έντονες δόσεις νεανικού θυμού και απόγνωσης, οι Fontaines D.C. έδωσαν μία νέα πνοή και δυναμική στον post punk ήχο.

Το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους, “Dogrel” (2019), τους έφερε αμέσως στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα συγκροτήματα της γενιάς τους. Η επιβεβαίωση ήρθε με το δεύτερο album τους, “A Hero’s Death” (2020), το οποίο αποτέλεσε έναν νέο θρίαμβο, χαρίζοντάς τους μέχρι και υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy.

Από την ορμή του ομώνυμου τραγουδιού και τον στίχο “life ain’t always empty”, που τραγουδά ασταμάτητα το ολοένα και μεγαλύτερο κοινό τους, μέχρι τα σκοτεινά αριστουργήματα “I Don’t Belong” και “Televised Mind”, τα κομμάτια του “A Hero’s Death” φανερώνουν μία μπάντα που ωριμάζει γρήγορα, χωρίς να χάνει τίποτα από την αρχική της δύναμη και φρεσκάδα, όπως είχε εκφραστεί σε υπέροχα, σχεδόν ανθεμικά, τραγούδια όπως ήταν τα “Boys In The Better Land”, “Chequeless Reckless”, “Liberty Belle”, από τον πρώτο δίσκο.

To 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

50 €
- 150 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 50
- 150 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.