Οι Manowar, οι Rotting Christ και οι Rhapsody Οf Fire έρχονται στο Release Athens 2022

Οι Manowar, οι Rotting Christ και οι Rhapsody Οf Fire στο Release Athens 2022

Ένα μοναδικό lineup για το metal κοινό στην Πλατεία Νερού

22 Ιουνίου 2022

Την Tετάρτη 22 Ιουνίου, οι βασιλιάδες του metal, Manowar, επιστρέφουν στο Release Athens.

Η ακλόνητη αφοσίωση των Ελλήνων Manowarriors τους φέρνει ξανά στην Πλατεία Νερού με μια setlist γεμάτη κλασικά τραγούδια και ένα ειδικό δώρο μόνο για το ελληνικό κοινό.

Μαζί τους, οι σπουδαίοι Rotting Christ, σε μία αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα για το 2022.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ξανά στην Ελλάδα και θα μοιραστούμε το φόρο τιμής μας προς το θαυμαστό παρελθόν και την κουλτούρα της χώρας. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε χρόνια» είπε ο ίδιος ο Joey De Maio στη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Οι Manowar θα παρουσιάσουν το “The Revenge Of Odysseus”, εμπνευσμένο από την «Οδύσσεια», ως φυσική συνέχεια του κλασικού “Achilles, Agony and Ecstasy in Eight Parts” μέσα από το “The Triumph Of Steel” που κλείνει τα 30 χρόνια. Το νέο τραγούδι ηχογραφήθηκε στη χώρα μας με καλεσμένους τους ηθοποιούς μας, Κώστα και Κωνσταντίνο Καζάκο, οι οποίοι υποδύθηκαν τον Οδυσσέα και τον Τηλέμαχο αντίστοιχα. Τίμησαν το ομηρικό έπος καθώς το απέδωσαν σε αρχαία ελληνικά, σε μετάφραση του Σάκη Τόλη των Rotting Christ.

Η περιοδεία με τίτλο, “CRUSHING THE ENEMIES OF METAL ANNIVERSARY TOUR ’22”, θα γιορτάσει τις επετείους έξι εμβληματικών δίσκων. Τραγούδια που ενώνουν και εμπνέουν, μέσα από ένα ηχητικό και οπτικό υπερθέαμα.

40η επέτειος του “Battle Hymns”
35η επέτειος του “Fighting The World”
30η επέτειος του “The Triumph Of Steel”
20η επέτειος του “Warriors Of The World”
15η επέτειος του “Gods Of War”
10η επέτειος του “The Lord Of Steel”

Ελάχιστες μπάντες του metal άντεξαν στο χρόνο όσο οι Rotting Christ, μετρώντας ήδη 33 χρόνια ιστορίας και πάνω από 2.000 shows σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με 13 albums στο ενεργητικό τους, ενώ το 14ο ετοιμάζεται ήδη, έχουν εξερευνήσει κάθε πτυχή του ατμοσφαιρικού metal. Έχτισαν τον μύθο τους, δημιουργώντας έναν ιδιόρρυθμο και άκρως αναγνωρίσιμο ήχο, με κλασικούς δίσκους όπως τα “Thy Mighty Contract:, “Non Serviam”, “Theogonia”, “Triarchy Of The Lost Lovers”, “A Dead Poem”, “The Heretics”.

Παράλληλα, οι ασταμάτητες headline περιοδείες και οι συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο πυρήνα φανατικών οπαδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που συνεχώς αυξάνεται βλέποντας μια μπάντα να εξελίσσεται  και να αναζητά συνεχώς νέους εκφραστικούς δρόμους, παραμένοντας σύγχρονη και ουσιαστική μέχρι σήμερα.

Η συνύπαρξή τους με τους Manowar στο lineup της 22ης Ιουνίου στο Release Athens 2022, αποτελεί φυσική συνέχεια της συνεργασίας του Σάκη Τόλη, μετά από πρόσκληση του Joey DeMaio, στο νέο τραγούδι των βασιλιάδων του metal, “The Revenge Of Odysseus”, το οποίο θα αποτελέσει δώρο στους Έλληνες fans, αλλά και του αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα σε δύο πραγματικά μεγάλες metal μπάντες.

Οι Rhapsody Of Fire, δημιουργήθηκαν το 1993 στην Τεργέστη και με το ντεμπούτο τους, το ρηξικέλευθο “Legendary Tales” (1997), καθόρισαν τι σημαίνει συμφωνικό power metal παίρνοντας έμπνευση από τις ενορχηστρώσεις της κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής καθώς και επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Helloween και οι Blind Guardian. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτοποριακό και μαζί με την αφήγηση που συνοδεύει τους δίσκους τους, δημιούργησαν ολόκληρους κόσμους για τους λάτρεις του fantasy, και όχι μόνο.

Μόνο οι πρώτες τέσσερις κυκλοφορίες τους ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο πωλήσεις και πολύ σύντομα έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ονόματα της metal σκηνής. Και πως να μη γίνουν, φυσικά, με μια πλειάδα σπουδαίων δίσκων (“Symphony of Enchanted Lands”, “Dawn of Victory”, “Power of the Dragonflame” κτλ.) και με μια σειρά τραγουδιών που έχουν μείνει κλασικά (“Flames of Revenge”, “Emerald Sword”, “Queen of the Dark Horizon”, “Reign of Terror” κτλ.).

Οι Rhapsody Οf Fire επιστρέφουν στο Release Athens έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον 13ο δίσκο της καριέρας τους, το “Glory for Salvation”.

To 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Tετάρτη 22 Ιουνίου 2022
Doors Open: 17:00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 50
- 140 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.