«Οι πέτρες μιλούν»: Επιστρέφει η πολιτιστική δράση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι πέτρες μιλούν

Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Αρχαία Αγορά

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2019

Το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η Αρχαία Αγορά είναι φέτος οι χώροι όπου θα φιλοξενηθεί η επιτυχημένη πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν», μία προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού στους επισκέπτες της Αθήνας και φυσικά στους Αθηναίους. Φέτος, μάλιστα, η ΕΞΑΑΑ έχει την τιμή να ενώνει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Η σύμπραξη αυτή αποδεικνύει εμπράκτως για μία ακόμη φορά την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.

«Οι πέτρες μιλούν» είναι πρωτότυπες εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, έχοντας πλέον δημιουργήσει θεσμό για την πόλη. Στόχος είναι η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη.

Επί τρεις μήνες, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε τρεις γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά -γαλλικά) επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από πλήθος ξένων επισκεπτών.

Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ζωντανεύουν μέσα από αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου -που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο- και τον «Διγενή Ακρίτα».

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11.00 έως 13.00. Η έναρξη γίνεται στις 5 Ιουλίου από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (αίθριο). Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς και τον Οκτώβριο το Μουσείο Ακρόπολης (αίθριο).

Η επιτυχία της δράσης επιβραβεύεται φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών, που έχει εντάξει τις «Πέτρες μιλούν» στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη».

Συντελεστές

Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών (Nέδη Aγαπίου, Γεωργία Zάχου, Άννα-Λούνα Λούβαρη, Δημήτρης Nάστος, Σταύρια Νικολάου) της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

Την οργάνωση παραγωγής της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» έχει η εταιρεία Smart Concepts.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.