«Οι Snarky Puppy, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, θα επισκεφτούν για πρώτη φορά την Αθήνα με full band, για δύο must-see performances στην κεντρική σκηνή του Gazarte, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Μετά από μία δεκαετία γεμάτη περιοδείες και ηχογραφήσεις, η πολυσυλλεκτική μπάντα από τη Νέα Υόρκη, έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες και σπουδαιότερες μουσικές φιγούρες του σύγχρονου jazz κόσμου. Όπως αποδεικνύουν περίτρανα και τα τρία Grammy που έχουν στην κατοχή τους (Best R&B Performance in 2014, Best Contemporary Instrumental Album in 2016 και 2017), δεν πρόκειται για μια απλή τζαζ μπάντα αλλά για μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα, που αντιπροσωπεύει τη αμερικάνικη μουσική κουλτούρα με στοιχεία από όλο τον κόσμο.

Δημιουργήθηκε το 2003 από τον μπασίστα και βασικό συνθέτη της, Michael League, και αυτή τη στιγμή αποτελείται από 19 μέλη – εξαιρετικούς μουσικούς, που ο καθένας από αυτούς έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar και D’Angelo, αλλά και παραγωγούς όπως οι Kirk Franklin, David Crosby και Salif Keïta. Με τον πρόσφατο δίσκο τους «Immigrance», κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους για το 2019 και να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις στα jazz charts. Η βασική ιδέα του δίσκου είναι πως «όλα είναι ρευστά, όλα κινούνται συνεχώς και όλοι είμαστε σε μία διαρκή κατάσταση μετανάστευσης», ένα θέμα αρκετά προσωπικό για τον League, του οποίου οι ρίζες είναι ελληνικές και οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αμερική.»