«Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο»: Μία έκθεση με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών

«Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο»

60 έργα προσφύγων από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now και μαθητών του Pierce College

Την έκθεση με τίτλο «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο» με έργα προσφύγων και Ελλήνων μαθητών, πραγματοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 6 έως τις 29 Ιουνίου. Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 6 Ιουνίου και ώρα 18:00, φιλοξενεί έργα 60 συνολικά παιδιών, 30 προσφύγων από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now και 30 μαθητών του Pierce College, τα οποία συμμετείχαν φέτος στα εργαστήρια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο».

Το πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Παρέα στο Μουσείο» είναι μία πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια σε πρόσφυγες – κυρίως ασυνόδευτα παιδιά και ‘Ελληνες μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Μέσω αυτών των εργαστηρίων, παιδιά που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα και προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την Κυπρο-Μινωική γραφή ως κώδικα επικοινωνίας μέσω της τέχνης.

Τα εργαστήρια αποτελούν αφετηρία για να γεννηθούν απορίες όπως: Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον που δεν μιλάει την ίδια γλώσσα ή προέρχεται από διαφορετικό τόπο; Πώς δημιουργώ ένα νέο κώδικα επικοινωνίας; Πώς δημιιουργείται μια καινούργια γλώσσα; Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Τις προηγούμενες χρονιές στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από την Σχολή Χιλλ και τον οργανισμό Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και πρόσφυγες από ξενώνες φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Ελαιώνα.

Φέτος,  οι 30 πρόσφυγες από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Solidarity Now, οι 30 μαθητές του Pierce College συμμετείχαν σε 3 κύκλους εργαστηρίων ( 5 εβδομάδες ο κάθε κύκλος). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) και των Young Patrons του Μουσείου.

O σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από την Δάφνη Κουρή και Χριστίνα Νάκου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.