Η εταιρία Θεάτρου Γκραν Γκινιόλ σε συνεργασία με την Thessloniki Walking Tours παρουσιάζει την «Ομήρου Ιλιάδα»έναν ιδιόρρυθμο πόλεμο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Ένα ανεπανάληπτο κείμενο έρχεται για να επανανοηματοδοτήσει τόπους, σημεία, μνημεία και γωνιές της Θεσσαλονίκης με την παγκοσμιότητά του και τη διαχρονική του ισχύ. Από τις 17 μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου οι στίχοι του Ομήρου εισχωρούν μέσα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός είναι κάτι απτό που αφορά όλους.

Έξι ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 24 Ραψωδίες της Ιλιάδας, σε τέσσερις μέρες παρουσιάζοντας έξι ραψωδίες κάθε μέρα σε σημεία – σταθμούς, της σύγχρονης αλλά και της ιστορικής Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενοι τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αφιερώσουν τη μέρα τους σε αυτή την καινοτόμο θεατρική δράση, όσο και σε περαστικούς που θα σταθούν έστω για λίγα λεπτά. Ένα σπουδαίο κείμενο «κατεβαίνει» στους δρόμους της πόλης για να συναντήσει τους ανθρώπους της σε μια δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης.