Οnline εργαστήρια Σαββατοκύριακου για παιδιά και γονείς από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Περιπλανιόμαστε στις μεγάλες αίθουσες του μουσείου, παρατηρούμε μεγάλα και μικρά ειδώλια και ψάχνουμε να βρούμε τους ήρωες του παραμυθιού μας

24 Ιανουαρίου 2021
- 31 Ιανουαρίου, 2021

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης από φέτος θα πραγματοποιούνται και online. Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό.

Μέχρι και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.

Στο πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021 που θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 24 και 31 Ιανουαρίου, για παιδιά 4-6 χρονών, περνάμε την πόρτα του Μουσείου και περιπλανιόμαστε στις μεγάλες αίθουσες του. Παρατηρούμε μεγάλα και μικρά ειδώλια και ψάχνουμε να βρούμε τους ήρωες του παραμυθιού μας. Μια κομψή πριγκίπισσα, ένας ευθυτενής πολεμιστής και ένας επιβλητικός βασιλιάς κρύβονται ανάμεσα τους.

Από εκεί, ξεκινάει το παραμύθι, ένα παραμύθι που θα μας γυρίσει στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε το πιο δυνατό πλάσμα και να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας.

Το παιχνίδι με τα ειδώλια και τα σχήματα μάς δίνει τα εργαλεία να δημιουργήσουμε. Απλά υλικά από το σπίτι μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να ξεπηδήσουν οι δικοί τους ήρωες, οι δικοί τους βασιλιάδες.

Γονείς, καθίστε αναπαυτικά κοντά στα παιδιά σας και απολαύστε μαζί τους αυτές τις στιγμές που ξυπνάει τη φαντασία τους και δίνει μορφή σε όσα βάζει ο νους τους.

Υλικά: λευκά χαρτιά Α4, 1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4, μολύβι, μαρκαδόροι ή λαδοπαστέλ, ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή)

Συντελεστές

Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια), Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 11.00-13.00

Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 11.00-13.00 (επανάληψη)

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 8 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.