Οnline εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο κόσμος του Μουσείου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 4-10 ετών

7 Μαρτίου 2021
- 28 Μαρτίου, 2021

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online. Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό, αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό.

Μέχρι και τον Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά τον κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Παιδιά 4-6 χρονών | «Ένας μικρός ήρωας που μοιάζει με βιολί»
Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Κυριακή 28 Μαρτίου

Ποιος δε θα ήθελε αυτή την περίοδο να νιώσει σαν μικρός ήρωας; Ποιος δε θα ήθελε να έχει κοντά του έναν ήρωα να τον προστατεύει;

Τον φετινό Μάρτιο είναι επίκαιρες οι ηρωικές πράξεις, γι’ αυτό στο εργαστήριο αυτό, θα ακούσετε για τις περιπέτειες ενός μικρού ήρωα που, πάρα το μέγεθός του, τα κατάφερε. Στη συνέχεια, θα πάρετε το αγαπημένο σας παλιό T-shirt (ή του μπαμπά!) για να του δώσετε ζωή και να το μεταμορφώσετε σε υφασμάτινο ήρωα που θα σας συντροφεύει όποτε τον έχετε ανάγκη.

Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.

Υλικά: 1 παλιό T-shirt είτε παιδικό είτε ενηλίκων, μερικά κουρέλια ή παλιές κάλτσες ή παλιές μπλούζες ή μια συσκευασία βαμβάκι, 1 ψαλίδι που να κόβει ύφασμα (όχι για τα παιδιά), 1-2 κόλλες UHU (υγρή), μερικές καρφίτσες, χρώματα: ή τέμπερες ή ακρυλικά ή μπογιές ή μαρκαδόρους για ύφασμα

Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος)

Σάββατο 13 Μαρτίου | 11.00-13.00
Κυριακή 14 Μαρτίου | 11.00-13.00 (επανάληψη)
Κυριακή 28 Μαρτίου | 11.00-13.00 (επανάληψη)

Παιδιά 7-10  χρονών | «Ο κόσμος γέμισε σχήματα»
Κυριακή 7, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαρτίου

Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο θα ανακαλύψετε τα σχήματα που μπορείτε να δώσετε σε ένα κομμάτι χαρτί. Θα το διπλώσετε, θα το ξαναδιπλώσετε, θα το στριφογυρίσετε και θα δημιουργήσετε έναν τρισδιάστατο κόσμο γεμάτο καμπύλες, γραμμές και σχήματα, μέσα στον οποίο μπορεί να ζει ο ήρωας μιας ιστορίας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πριν όμως γίνετε αρχιτέκτονες, θα γίνετε ντεντέκτιβ τέχνης. Θα παρατηρήσετε αγγεία και σκεύη από τη γεωμετρική περίοδο που βρίσκονται στη Συλλογή του Μουσείου. Θα εντοπίσετε τα σχήματα που κρύβονται σε αυτά και θα βρείτε τα ίχνη τους στη φύση και στον κόσμο που μας περιβάλλει. Στη συνέχεια θα εμπνευστείτε από έναν πιο σύγχρονο καλλιτέχνη, τον Αλεξάντερ Κάλντερ, ο οποίος χρησιμοποίησε με ευφάνταστο τρόπο τα γεωμετρικά σχήματα για να φτιάξει τα γλυπτά του.

Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.

Υλικά: χαρτιά Α4 κατά προτίμηση χρωματιστά, μαρκαδόροι, καλαμάκια, κόλλα στικ, σελοτέιπ, ψαλίδι, ένα χαρτόκουτο με διάσταση τουλάχιστον όσο ένα χαρτί Α4.

Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)- Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)

Κυριακή 7 Μαρτίου | 11.00-13.00
Σάββατο 20 Μαρτίου | 11.00-13.00 (επανάληψη)
Κυριακή 21 Μαρτίου | 11.00-13.00 (επανάληψη)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

7, 13, 14, 20, 21 και 28 Μαρτίου 2021

*Αριθμός παιδιών: 15

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 10 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.