Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού οργανώνει στο Λουτρό των Αέρηδων την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ωωω δ ι σ ι ααα» / “Οmega to Αlpha” με την συμμετοχή της Ιστορικού Τέχνης, θεωρητικού πολιτισμού και επιμελήτριας εκθέσεων Δρ Εύας Κέκου.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, τον «Οδυσσέα» του James Joyce (έργο στο οποίο ο ήρωας, σύγχρονος πλέον, αφηγείται το ταξίδι από τη στιγμή που «φτάνει στο προορισμό» του) αλλά και «Τα ταξιδιωτικά» του Νίκου Καζαντζάκη.

Η έκθεση ανακινεί θέματα και θέτει ερωτήματα που σχετίζονται με την έννοια του ταξιδιού, την «αρχή» και το «τέλος» ως σύμβαση και ως υπαρξιακή διάσταση, τη συμπύκνωση και αποσυμπύκνωση του χρόνου.

Στρέφεται επίσης γύρω από έννοιες που αφορούν τη μη γραμμική αφήγηση της «Οδύσσειας», όπως αυτή εκδηλώνεται στο ομηρικό έπος, μέσα από τις αφηγηματικές τεχνικές του, εμπλουτίζοντας την προφορική αφήγηση ως ιστορικό τεκμήριο.

Αναλύει την έννοια του «αφηγήματος» ολιστικά, αναδεικνύοντας το ως το αντικείμενο που εμπνέει τη συστηματική έκθεση στην επιστημονική/ερευνητική εργασία όσο και στη λογοτεχνία.