Μια διήμερη εμπειρία αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή και τα φαρμακευτικά φυτά, με βιωματικά εργαστήρια και τοπικά, αυθεντικά προϊόντα από επιλεγμένους, μικρούς Έλληνες παραγωγούς του δικτύου «Open Farm», στο Κτήμα Αρίστη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους, να ενημερωθούν από κοντά για τη διαδικασία παραγωγής τους, να παρακολουθήσουν εργαστήρια γευσιγνωσίας και στο τέλος να προμηθευτούν τα προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές. Ταυτόχρονα βιωματικά εργαστήρια κηπουρικής, βοτανολογίας, γευσιγνωσίας, διατροφής και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, θα πραγματοποιούνται στον λαχανόκηπο, στον λόφο και τους χώρους του κτήματος.

Το κτήμα Αρίστη ανήκει επίσης στην οικογένεια “Open Farm” και είναι ένα από τα αστικά επισκέψιμα αγροκτήματα που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να φυτρώνουν στις πόλεις. Εκτός από λαχανόκηπο, βότανα κι έναν μικρό οπωρώνα στο κτήμα φιλοξενούνται και πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κι εργαστήρια για μεγάλους και παιδιά.

Το κτήμα Αρίστη βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά –με τα πόδια– τόσο από τη στάση «Χαλάνδρι» όσο και από τη στάση «Αγία Παρασκευή» του μετρό. Αν επιθυμείτε να έρθετε με το αμάξι σας, υπάρχει ελεύθερη στάθμευση ακριβώς έξω από το κτήμα.

Το Open Farm είναι ένα δίκτυο επισκέψιμων αγροκτημάτων και μια ομπρέλα υπηρεσιών, με κοινό χαρακτηριστικό την σύνδεση καταναλωτών της πόλης με μικρούς Έλληνες παραγωγούς αυθεντικών, αγροτικών προϊόντων, των οποίων οι επιχειρήσεις είναι ανοιχτές και προσβάσιμες στο καταναλωτικό κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για την προέλευση της τροφής του.»