«Την Κυριακή 3 Μαρτίου, στον φιλόξενο χώρο του συλλόγου ΠΥΡΝΑ στην Κηφισιά, θα λάβει χώρα μια ημερίδα αφιερωμένη στα ανοιχτά, επισκέψιμα αγροκτήματα της Λακωνίας.

Η Λακωνία είναι γνωστή για την τεράστια ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης και του Βυζαντινού Μυστρά, τους πανέμορφους προορισμούς της Μάνης και της Μονεμβασιάς, αλλά και για τον τεράστιο ελαιώνα της, από τον οποίο παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Λακωνία» και ελιές ποικιλίας «Καλαμών». Στην λακωνική γη, την πεδιάδα του Ευρώτα, τις πλαγιές του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, παράγονται ακόμα, μια σειρά από εξαιρετικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, όπως κρασιά, μέλι, αρωματικά φυτά, παξιμάδια και ζυμαρικά, χωριάτικα λουκάνικα και σύγκλινο, διάφορα γλυκίσματα και πολλά άλλα. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια νέοι άνθρωποι, επενδύουν στον πρωτογενή τομέα, συνδυάζοντας σύγχρονες μεθόδους και παραδοσιακές συνταγές.

Η ιστοσελίδα openfarm.gr αναδεικνύει τα «ανοιχτά» επισκέψιμα αγροκτήματα που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας και που, εκτός από την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέρουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, βιωματικής εμπειρίας και αναψυχής. Το Κυριακή όμως, οι παραγωγοί των «ανοιχτών αγροκτημάτων» έρχονται οι ίδιοι στην πόλη για να τους γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα τους! Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, να δοκιμάσουμε τα προϊόντα τους και να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της τροφής μας.

Επισκεφθείτε την εκδήλωση, γνωρίστε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των λακωνικών προϊόντων καθώς και τους ίδιους τους παραγωγούς των «ανοικτών αγροκτημάτων» και δοκιμάστε:

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές «καλαμών» από τον Ελαιώνας Σεφερλή
Καπνιστή πέστροφα, σολομό και οξύρρυγχο, αλλά και μια σειρά ιδιαίτερων προϊόντων όπως πατέ, χαβιάρι και συκώτι σολομού από την Γεροντίδης G-FISH
Τοπικές ποικιλίες κρασιού από το Κτήμα Θεοδωρακάκου
Υπερτροφές, από το αγρόκτημα Υγαία όπως καρύδια, μύρτιλο, γκότζι μπέρι και κράνα
Μέλι και προϊόντα κυψέλης από το Μελισσοκομικό Εργαστήριο Λιναρδάκη
Υδρόμελο και άλλα εξαιρετικά προϊόντα από την οικογένεια Σωτήραλη

Και λόγω της εποχής το openfarm φέρνει σαν guest star από την Κομοτηνή το Γκρίζο & Πράσινο με βιολογικά βότανα παραγωγής τους και εμπνευσμένα βοτανικά ροφήματα!

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη και κατά την διάρκειά της στον εξωτερικό χώρο τα παιδιά ηλικίας δημοτικού, θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι κηπουρικής. Θα φυτέψουν λαχανικά και αρωματικά φυτά και θα μάθουν για τη διατροφική τους αξία και τις ευεργετικές τους ιδιότητες».

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/2208247106169201