Open House Athens 2016

91 κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ανοίγουν τις πόρτες στους στο κοινό

Το Open House μετρά ήδη 3 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται ίσως για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 35 πολλές ανά την υφήλιο. Η δράση «Open House» προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Ξενοδοχείο Semiramis

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Συγκρότημα κατοικίων στο Ψυχικό

Η Αθήνα, μία πόλη με μεγάλο αριχτεκτονικό πλούτο και αρχιτεκτονικη ταυτότητα που μνημονέυεται μέσα απο τις ιστορικές της φάσεις. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί χτίστηκαν; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών από αυτών των κτιρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι για να εξερευνήσετε και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μάθετε .Από ιστορικά αξιοθέατα μέχρι σύγχρονες κατοικίες και δημόσια κτίρια. Το Open House Αthens σας δίνει πρόσβαση σε σπάνια και σημαντικά κτίρια της πόλης. Στο φετινό πρόγραμμα θα υπάρχουν 91 κτίρια και χώροι ειδικού ενδιαφέροντος για να περιηγηθείτε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 16 και 17 Απριλίου.

Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Ως παράλληλες δράσεις, από την Τετάρτη 13 Απριλίου θα προγραμματιστούν ξεναγήσεις για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών, ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους της πόλης, ξεναγήσεις με ποδήλατα, διαγωνισμός φωτογραφίας και το καθιερωμένο πλέον πάρτυ λήξης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.