Open House Thessaloniki 2016

Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται σε 83 κτίρια της Θεσσαλονίκης

Το Open House Thessaloniki ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, γιορτάζει φέτος τα πέντε του χρόνια.

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του Open House Thessaloniki οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 83 κτίρια, από 450 εθελοντές. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ξεκινά το Made in Thessaloniki το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της πόλης.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιείται το Open School το οποίο αφορα οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια και απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών. Καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν  την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (Open Bike), να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο διαγωνισμό φωτογραφίας στο instagram (Open Photo) και τέλος στο Time to Close Party να γιορτάσουν την λήξη των μαραθώνιων ξεναγήσεων. Απο την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους θα λειτουργει ως ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Box).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας (14 – 20/11/2016):
MADE in Thessaloniki 14- 18/11
Σε αυτήν την παράλληλη δράση οι συμμετεχοντες θα εχουν την δυνατοτητα να παρακολουθήσουν  ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και  χώρους παραγωγής της πόλης.  Στόχος ειναι η ανάδειξη της δημιουργικής πλευράς της πόλης, συστήνοντας στο κοινό της, παραδοσιακούς αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς  οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζουν για τη δουλειά τους.

To MADE in Thessaloniki το οποίο τελείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν ξεχωριστούς δημιουργούς, να εξερευνήσουν τους χώρους δημιουργίας τους και να κατανοήσουν την διαδικασία παραγωγής.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες  έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Στο πρόγραμμα του MADE in Thessaloniki συμμετέχουν φέτος (15) δημιουργοί και χώροι παραγωγής.

OPEN BOX 16-20/11
Το info point του OPEN HOUSE Thessaloniki είναι το γυάλινο περίπτερο Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, στο οποίο ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τη δράση και το φετινό πρόγραμμα, να προμηθευτεί τα αναμνηστικά προϊόντα και να μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του

OPEN SCHOOL 18/11
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHT περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε συγκεκριμένα κτίρια, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων, σχολών ή άλλα οργανωμένα εκπαιδευτικά γκρουπ. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

OPEN PHOTO 18-28/11
Πρόκειται για τον διαγωνισμό φωτογραφίας που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες του OHT 2016. Μπορεί κάποιος να λάβεις μέρος ανεβάζοντας φωτογραφίες του από το ΟΗΤ 2016 στο instagram, από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #baufox_oht2016. Με αφορμή τη συνεργασία με την εταιρεία δομικών υλικών Baufox, που αποτελεί τον χορηγό της δράσης, το φετινό θέμα είναι “Υλικά”. Οι νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές.

OPEN TOURS 19-20/11
Πρόκειται για την κυρίως δράση του OPEN HOUSE Thessaloniki: το σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων. Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki οι συμμετεχοντες θα εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 85 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, 28 εκ των οποίων συμμετέχουν για πρώτη φορά. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ιατρεία, νοσοκομεία, θέατρα, εκκλησίες, μουσεία, μνημεία, κατακόμβες… συνιστούν το φετινό πρόγραμμα και 450 εθελοντές επιστρατεύονται για να σας ξεναγήσουν! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και δεν γίνονται κρατήσεις,

OPEN BIKE 19-20/11
Η δράση αυτή προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει  την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια διαδρομή με ποδήλατο και παρακολοθούν ξεναγήσεις σε 5 κτίρια. Τους παρέχεται ποδήλατο και κράνος από το BikeIΤ και αναμνηστικό υλικό του OPEN HOUSE Thessaloniki 2016. Οι διαδρομές είναι συγκεκριμένες και οι θέσεις περιορισμένες. Για τη συμμετοχή απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας openhousethessaloniki.gr

TIME TO CLOSE Party 20/11
Η αυλαία του OPEN HOUSE Thessaloniki 2016 δεν θα μπορούσε, παρά να κλείσει με ένα πάρτυ, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες! Την Κυριακή 20/11 μετα τις 9μμ στο Στέρεο, Βαμβακά 3-5

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.