Open Walk Athens: Ένας ανοιχτός περίπατος στο Τρίγωνο Αθήνας

Πλατεία Τριγώνου

Ο 11ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος αφορά στην ιστορική και ανανεωμένη καρδιά της πόλης που αγκαλιάζει την παράδοση και το σύγχρονο

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο 11ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος αφορά το Εμπορικό Τρίγωνο, την ιστορική και ανανεωμένη καρδιά της πόλης που αγκαλιάζει την παράδοση και το σύγχρονο, και προσφέρει στην πόλη έναν ξεχωριστό αθηναϊκό χρώμα.

Σε αυτό το Open Walk 18 σημεία της περιοχής ανοίγουν τα έσω τους και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τα κτίρια που προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους.

Παλιές παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως το τελευταίο τσιγκογραφείο, βιοτεχνία φωτιστικών καπέλων, μαθήματα γιόγκα, φλογερό τάνγκο, ζωγραφικό ατελιέ, δερματουργείο, εργαστήρια κοσμημάτων, εκθέσεις φωτογραφίας και ρετρό ελληνικών αντικειμένων, σύγχρονους εργασιακούς χώρους, ανακατασκευασμένα νεοκλασικά μέχρι το εσωτερικό μοναδικού design νέων ξενοδοχείων και εντυπωσιακές θέες σε ταράτσες, με αποκορύφωμα το ρουφ γκάρντεν του υψηλότερου κτιρίου της περιοχής.

Πως γίνεται: Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα από τις 11.00 ως τις 15.00 με την παρέα σου στα επιλεγμένα σημεία που θα είναι ανοιχτά ειδικά για τον περίπατο, μιλάς με τους κατά σημείο υπεύθυνους, ξεναγείσαι, μαθαίνεις την ιστορία τους. Η συμμετοχή, όπως και σε όλες τις δράσεις των atenistas, είναι ελεύθερη.

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Τριγώνου (Αιόλου και Βύσσης/Χρυσοσπηλιωτίσσης)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.