Mια χορογραφική performance από την ομάδα Synthesis 748 του Σπύρου Κουβαρά

Ο χορογράφος και χορευτής-performer Σπύρος Κουβαράς, παρουσιάζει το έργο OPUS I # temporality ξανά στην Αθήνα, στα πλαίσια της Promenade του Athens Video Dance Project στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το OPUS I # temporality που θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο και στην Βαρκελώνη προσεχώς, είναι μια σόλο χορογραφική performance που δημιουργήθηκε για το εικαστικό, εν εξελίξει, project ΜετροΛόγος, σε συμπαραγωγή με την γκαλερί Owl Art Space στην Ακρόπολη. Ο Σπύρος Κουβαράς υποστηρίζεται από το πανευρωπαικό φυτώριο σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes, και από το CND στο Παρίσι.

Ο χρόνος είναι κίνηση, κίνηση με την έννοια της μεταβολής και του γίγνεσθαι. Ο Λόγος είναι ο χειριστής του χρόνου, ο αρχικά σκεπτόμενος ωκεανός χωρίς αρχή και τέλος, με την απόλυτη συμμετρία που έσπασε και κατέστει ασσύμετρος και λειτουργικός.

Η αιώνια φωτιά ανάβει και σβήνει με μέτρο. Το άτακτο και το τυχαίο υπακούει στο μέτρο, το μέτρο κυριαρχεί και είναι ο Λόγος. Σώμα που συντίθεται και αποσυντίθεται, μεταλάσσεται στην περιδίνηση μιας εσωτερικής αβύσσου. Όλα δομούνται και αποδομούνται μέσα απο συνεχείς μεταβολές των μερών που συνθέτουν το όλον.

Συντελεστές

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Βοηθός Χορογραφίας: Κορίνα Κοτσίρη
Γλυπτικές εγκαταστάσεις: Αλεξάνδρα Νασιούλα, Ηλίας Πούλος, Βλάσσης Σταθούλιας
Παραγωγή: SYNTHESIS 748
Συμπαραγωγή: Γκαλερί Owl Art Space (GR)
Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.