Orange Water 2016

Με τίτλο «Fata Morgana» το φετινό φεστιβάλ αφορά το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού και της οφθαλμαπάτης

Το ελληνο – ολλανδικό εικαστικό φεστιβάλ Orange Water εγκαινιάζει τις δράσεις του για αυτό το καλοκαίρι στις 4 Ιουνίου στη Σαντορίνη.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης – Santorini Arts Factory, φιλοξενεί το «Orange Water» στους χώρους του στη Βλυχάδα με τέσσερις εικαστικές εκθέσεις μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Το εικαστικό φεστιβάλ «Orange Water» αποτελεί το κεντρικό πολιτιστικό δρώμενο του ελληνικού καλοκαιριού με μεγάλο εικαστικό κύρος και αναγνώριση. Ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών.

Orange Water 2016

Το 2015, τις δράσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησαν πάνω από 50.000 επισκέπτες στους 9 χώρους διεξαγωγής στην Αθήνα, την Πάρο και την Κρήτη. Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που παρουσιάζονται σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουν 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana” και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

Οι φετινές δράσεις εξελίσσονται στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Σαντορίνη, την Κρήτη, την Πάρο και την Κόρινθο με εκθέσεις στο Ολλανδικό Ινστιτούτο, στον εικαστικό πολυχώρο «The Loft», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στον Άγιο Ρόκκο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου, στον Άγιο Αθανάσιο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Orange Water 2016

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, οπότε και θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια των φετινών φεστιβαλικών δράσεων, το Santorini Arts Factory παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Δράση και Χειρονομία», την ατομική έκθεση της γλύπτριας Kelly με τίτλο «High Frequency Vibration» και αναδρομική ομαδική έκθεση από επιλογές έργων του «Orange Water 1» με τίτλο «Τοπίο Μνήμης».

Συντελεστές

Στην έκθεση «Τοπίο Μνήμης» συμμετέχουν οι εικαστικοί :

Eozen Agopian, Πάνος Αρχολέκας, Ad Arma, Λίνα Μπέμπη, Anutosh, Απόστολος Φανακίδης, Peter Heij, Δημήτρης Καρατζάς, Paulien Lethen, Πάνος Μητσόπουλος, Bert van Santen, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Barbara de Vries, Σπυριδούλα Πολίτη, Henk Puts, Μαρία Σχινά, John Sikking, Άγγελος Σκούρτης, Par Stromberg, Κώστας Τσώλης, Iris Zoric

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.