Το Oriental Passion Festival υποδέχεται το κοινό της Αθήνας για 5η συνεχή χρονιά από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς. Φιλοξενεί και πάλι αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής που σκοπό έχει να ενώσει τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μορφές της χορευτικής και μουσικής τέχνης των πολιτισμών της Αιγύπτου, Μέσης Ανατολής και Ινδίας.

Σε αυτό το πέρασμα της Ανατολής προς τη Δύση, θα δοθούν σεμινάρια χορού από καταξιωμένους δασκάλους και χορογράφους που προέρχονται από χώρες όπως η Αίγυπτος, Ινδία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Σερβία, Ιράκ, Φινλανδία, Ελλάδα. Εκτός από σεμινάρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει και 4 διαφορετικές βραδιές με καλλιτέχνες και γκρουπ από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα επίπεδα και η θεματολογία των σεμιναρίων χορού ποικίλουν και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με το Opening Party της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών. Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα γίνει η 1η επίσημη παράσταση του φεστιβάλ με τη συμμετοχή καλεσμένων καλλιτεχνών και χορευτικών ομάδων από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει πάρτυ με live ορχήστρα αραβικής μουσικής.
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το επίσημο Gala των καλεσμένων δασκάλων του φεστιβάλ αλλά και επιλεγμένων επαγγελματικών γκρουπ από διάφορα μέρη του κόσμου ενώ νωρίτερα θα γίνει διαγωνισμός χορού με καταξιωμένους κριτές από το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 30 Νοεμβρίου με Έλληνες καλλιτέχνες και guest artists διαφόρων εθνικοτήτων.