Το περσινό καλοκαίρι έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του. Με ονόματα πρώτης γραμμής όπως Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Xatzifragetta, Εισβολέας κ.α., το Oropos Summer Fest φάνηκε από νωρίς να αλλάζει τα συναυλιακά δεδομένα της περιοχής.  Με «γυναικεία σφραγίδα» η δεύτερη χρονιά του νέου καλοκαιρινού φεστιβάλ της Αττικής:

Η Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά, η Ελένη Βιτάλη μαζί με τον Νίκο Ζιώγαλα και η Γλυκερία μαζί με τον Βασίλη Προδρόμου θα ανέβουν στη σκηνή των σύγχρονων συναυλιακών εγκαταστάσεων του Azul Beach Bar & Stage στην παραλία Χαλκούτσι του Ωρωπού.

Το φεστιβάλ γιορτάζοντας τον δεύτερο χρόνο παρουσίας του, προσφέρει με ελεύθερη είσοδο την πρώτη μουσική βραδιά του φετινού καλοκαιριού με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, το Σάββατο 29 Ιούλη.

Σάββατο 29 Ιουλίου

Φωτεινή Βελεσιώτου (μαζί με το Σωτήρη Μπαλλά)

Oropos Summer Fest 2017

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει με ελεύθερη είσοδο τα μουσικά της ταξίδια ανά την Ελλάδα σε ένα αληθινό ταξίδι παρέα με τραγούδια έξω από τα όρια ενός κλασσικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία με τις «μέλισσες», τα «διόδια», τη «στάχτη» κ.α. συνδυάζεται με μουσικές στιγμές που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του όπως το «περαστικός κι αμίλητος», «με σένα πλάι μου», «δε λες κουβέντα» και άλλα…

Μαζί της ο τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Σάββατο 5 Αυγούστου

Ελένη Βιτάλη (μαζί με το Νίκο Ζιώγαλα)

Oropos Summer Fest 2017

Η Ελένη Βιτάλη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες. Δίπλα της στη σκηνή ο Νίκος Ζιώγαλας, παρουσιάζει τις πιο γνωστές δημιουργίες του με αυτό που τον ενώνει επί δεκαετίες με την Ελένη Βιτάλη, δηλαδή την κοινή αισθητική για το ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Σάββατο 12 Αυγούστου

Γλυκερία

Oropos Summer Fest 2017

Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  με τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της ερμηνεύτριας. Συμμετέχει ο νέος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, παίρνουν νέα πνοή.