Στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Perform in Art», που έχει ως βασικό στόχο τη στήριξη της σύγχρονης «ανήσυχης» θεατρικής δημιουργίας, διοργανώνεται 4ο event, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτό χώρο, στον πεζόδρομο της Μιλτιάδου 18, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη φορά μια ομάδα ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, γύρω από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Χρήστο Θεοδωρίδη, παρουσιάζει ένα δρώμενο βασισμένο στην παράσταση Ως το τέλος, που ανήκει στο είδος του θεάτρου της «επινόησης» (devised theatre). Έξι άνθρωποι βρίσκονται σε έναν άδειο χώρο, στο μεταβατικό στάδιο μεταξύ ζωής και θανάτου. Ο μόνος τρόπος να ελευθερωθούν είναι να ανακαλέσουν την πιο σημαντική ανάμνηση της ζωής τους. Κι όλο αυτό πρέπει να γίνει μέχρι να μετρήσει κανείς έως το 100.

H κεντρική ιδέα της αντίστροφης μέτρησης, ενός καθορισμένου χρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο οι ήρωες είναι υποχρεωμένοι να ανακαλέσουν τη σημαντικότερη εμπειρία της ζωής τους προκειμένου να κερδίσουν την αιωνιότητα,  προέρχεται από το θεατρικό κείμενο 100 των Neil Monaghan, Christopher Heimann και Diene Petterle. Με αυτή τη βασική ιδέα ως αφετηρία δουλεύτηκαν προσωπικές ιστορίες των ηθοποιών, με κύριο μέλημα τρία βασικά στοιχεία: κίνηση, μουσική και λόγο. Το κείμενο που τελικά διαμορφώθηκε αποτελείται τόσο από κείμενα των ερμηνευτών σε επιμέλεια του σκηνοθέτη όσο και από δύο λογοτεχνικά κείμενα: τον τελικό μονόλογο από την νουβέλα Χιλιαεννιακόσια του Alessandro Barriccο και ένα απόσπασμα από Το κουτσό του Julio Cortasar. Αλλά ο λόγος είναι ένα μόνο συστατικό της παράστασης, μια και η κίνηση και η μουσική κατέχουν εξαιρετικά σημαντική θέση.

Το Ως το τέλος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Βob Τheatre Festival στο Θέατρο «Χώρα» το 2009. Κατόπιν, συμμετείχε στο φεστιβάλ «Προτάσεις» της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» (Μάιος 2010) και στο φεστιβάλ «Χώρος Δράσης: Το act or not to act?» του ΚΘΒΕ (Ιούνιος 2010), στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.