Outview Film Festival 2016

11 ημέρες γεμάτες workshops, συζητήσεις και κινηματογραφικές πρεμιέρες

Φέτος το Outview Film Festival κλείνει 10 χρόνια και παρουσιάζει για 11 μέρες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 14-24 Απριλίου, ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα με Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές πρεμιέρες, workshop, πάνελ, αφιερώματα όσο και σε καλεσμένους.

Τα highlights του φετινού φεστιβάλ:
Την φετινή Απονομή Βραβείων (Σάββατο 23 Απριλίου στην Ταινιοθήκη) θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Αγγελάκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τα βραβεία θα απονεμηθούν από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παράγοντες της κινηματογραφικης σκηνής. Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν σύντομα και μαζί και τα ονόματα της φετινής Κριτικής Επιτροπής.

Ο εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενήσει τα εγκαίνια της καινούργια φωτογραφικής δουλειάς του Βραζιλιάνου φωτογράφου Luiz Veloso με θέμα “lgbt aging project” γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε χώρο κι ορατότητα κι στα γηραιότερα μέλη της κοινότητας μας.

Με φετινό σύνθημα «Give me your hand – You are wonderful», στίχος από το τραγούδι Rock’n Roll Suicide από το θρυλικό άλμπουμ Ziggy Stardust του D.Bowie) και με αφίσα  που παραπέμπει στο David Bowie, το φετινό Outview αποδίδει φόρο τιμής στον άνθρωπο που έδωσε «χείρα βοηθείας» σε όλη την κοινότητα των «διαφορετικών» ανθρώπων να βρούνε κοινωνική αποδοχή. Παράλληλα με το φετινό σύνθημα το Outview προσκαλεί όλη την κοινωνία να απλώσει χείρα βοηθείας σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος.

Ταινία έναρξης του φεστιβάλ:
«A escondidas» (Hidden Away)
Ακολουθώντας το φετινό μότο του Outview Film Festival «Give me your hand you are wonderful» και δείχνοντας την υποστήριξή μας σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα σήμερα, το Hidden Away θα είναι η επίσημη Ταινία Έναρξης του Outview Film Festival 2016 και θα προβληθεί στις 14 Απριλίου στις 19:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

ουτ

Ο 14χρονος Ibrahim βιώνει το ρατσισμό στην πόλη που ζει, το Μπιλμπάο της Βόρειας Ισπανίας, με τις καταστάσεις να γίνονται συνεχώς πιο δύσκολες για εκείνον. Ένα άλλο αγόρι, ο 14χρονος Rafa, αποφεύγει την παρέα του που τον θέλει σε σχέση με μία συμμαθήτριά τους. Οι δύο νέοι ξεκινούν να κάνουν παρέα, με τον Rafa να επιδιώκει συνεχώς να βρίσκονται μαζί, ακόμα και στον ξενώνα μεταναστών που ζει ο Ibrahim.

– Η διαθεσιμότητα εισιτηρίων στο κοινό για τη συγκεκριμένη προβολή θα είναι περιορισμένη και δεν θα υπάρχει προπώληση.

Ταινία λήξης:
«Beira-Mar / Seashore»
Η ταινία “ Beira-Mar / Seashore” θα κλείσει επίσημα το Outview Film Festival στις 25 Απριλίου στις 18.20.

BEIRA-MAR-_-MAURÍCIO-JOSÉ-BARCELLOS
Ο Martin και o Tomaz είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια και κατευθύνονται μαζί προς στην ενηλικίωση. Ο πατέρας του Martin τον στέλνει στη νότια Βραζιλία, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια του, για να βρεθεί λύση σ’ ένα θέμα κληρονομιάς που έχει προκύψει. To ατμοσφαιρικό, αυτοβιογραφικό, κινηματογραφικό ντεμπούτο των Filipe Matzembacher και Marcio Reolon “ακολουθεί” τους δύο πρωταγωνιστές σ’ ένα Σαββατοκύριακο το οποίο θ’ αλλάξει τη σχέση τους για πάντα.

Μερικά από τα αφιερώματα του φεστιβάλ:
– Double Minority (Διπλή μειονότητα)
Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί το «International Queer & Migrant Film Festival» του Άμστερνταμ με καλεσμένο τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Chris Belloni, καθώς και τον σκηνοθέτη Sebastiaan Kes του ντοκιμαντέρ One Kingdom, One Love. Με ένα πρόγραμμα 8 ντοκιμαντέρ μεταξύ των οποίων το «Oriented», ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τις ζωές τριών gay παλαιστίνιων φίλων που αντιμετωπίζουν καθημερινά την εθνική και σεξουαλική τους ταυτότητα στο Τελ-Αβίβ (με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας) και βραβευμένων ταινιών που περιλαμβάνει και τους Έλληνες σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Χρήστο Βούπουρα, και Πάνος Κούτρας, το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα θεματικό πάνελ.

– Σύγχρονος χορός: Από τον Merce Cunningham στον Charles Atlas και στην Wu Tsang
Θεματικό αφιέρωμα, για τη διερεύνηση των πιο πρωτοποριακών τάσεων στη σύνδεση χορού – κίνησης – βίντεο – gender, εστιασμένο στην Αμερική, από το 1950 μέχρι σήμερα. Αρχειακές προβολές σπάνιων ταινιών, performance, πάνελ κι 4 επίτιμοι καλεσμένοι. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο συνεργάτης του Merce Cunningham, Charles Atlas (πρωτοπόρος του media-dance), οι περφόρμερ Wu Tsang (Moved By Motion, Museum of Contemporary Art (MOCA), Los Angeles) και Boychild (Institute for Contemporary Arts, London) και Patrick Belaga (τσελίστας που δημιούργησε το soundtrack για την πρόσφατη ταινία στην οποία έκανε παραγωγή ο Gus Van Sant «I am Michael»).

– Camp & Out Celebrities
Στη λίστα του περιοδικού «OUT» των 100 επωνύμων που είναι ανοιχτά γκέι δεσπόζει και το όνομα του καλεσμένου μας Gerald McCullouch που σίγουρα γνωρίζει το κοινό από την αμερικανική σειρά CSI,  όπου πρωταγωνιστούσε για 10 χρόνια,  όπως και στις σειρές Beverly Hills 90210, Melrose Place, και Law & Order. Φέτος παρουσιάζει στο Outview την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους! Μαζί του έχουμε καλεσμένη την Βασίλισσα  των video-parody, Sherry Vine με πάνω 1.000.000 views στο youtube. Η Sherry Vine θα μας χαρίσει σε Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα την καινούρια της παρωδία ταινιών James Bond, «Just For One Day».

– I heart Eurovision
Η Νορβηγική μπάντα Hungry Hearts συμμετείχε στο Melodi Grand Prix για να εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην φετινή Eurovision. Με το τραγούδι τους «Laika» απόδωσαν φόρο τιμής στην σκυλίτσα που έστειλαν οι Ρώσοι στο διάστημα και έκαναν statement τόσο για τα δικαιώματα των ζώων όσο και για την ομοφοβία της ρωσικής κυβέρνησης. Θα τις δούμε ζωντανά σε συναυλία μετά την προβολή της πρώτης gay & lesbian Bollywood Ινδο-Νορβηγικής παραγωγής “Life Is a Moment” που παίζεται στο Outview σε Πανελλαδική Πρεμιέρα.

– Χοντρέλες – Down with fatphobia
Tο φετινό Outview Film Festival παρουσιάζει ένα πάνελ που αποτελείται από τέσσερις χοντρέλες, όπως αυτοαποκαλούνται, ακτιβίστριες και ακαδημαϊκές γυναίκες από την Ελλάδα και το Άμστερνταμ, που μάχονται σθεναρά ενάντια στην χονδροφοβική κοινωνία. «Ξεμπροστιάζουν» στο πάνελ τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν ταινίες που διαπραγματεύονται το θέμα του πάχους από διαφορετικές οπτικές γωνίες. 

– Let’s talk about.. porn
Από την συλλογή μικρού μήκους ταινιών από το Berlin Porn Film Festival μέχρι την κινηματογραφική ρετροσπεκτίβα στον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη και φετινό καλεσμένο μας Jan Soldat –  του οποίου οι ταινίες προκαλούν συζήτηση όπου κι αν παιχτούν – και από εκεί στην σκληρή πραγματικότητα του Chemsex (chemical sex), φτάνουμε στα στούντιο της gay porn αυτοκρατορίας του Chuck Holmes, στην διάσημη Falcon Studio για να κλείσουμε το αφιέρωμα με το Prison System Party σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Alexander Sauna.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.