Το πρωτοποριακό θεατρικό φεστιβάλ page_31 επιστρέφει στο CAMP! την Κυριακή 4 Μαΐου 2014. Μια γιορτή ιδεών που προωθεί το διάλογο, τη δημιουργία, καθώς και την παρέμβαση, μέσω της συλλογικής πράξης στην Τέχνη. Καλλιτέχνες διαλέγουν όποιο έργο ή κείμενο θέλουν, αλλά μόνο τη σελίδα 31. Eμπνέονται απο αυτήν και έχουν 15 λεπτά χρόνο για να παρουσιάσουν μια δική τους ιδέα για το θέατρο, τον χορό, τις παραστατικές τέχνες.

Το page_31 αφαιρώντας το κομμάτι του στερεότυπου τρόπου παραγωγής και της οικονομικής συναλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, απεγκλωβισμένοι από την αναγκαιότητα και τις επιταγές μιας άκρως προβληματικής αγοράς. Το page_31 προσφέρει άμεση επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό τους, χωρίς διαμεσολαβήσεις και αισθητικές συνταγές. Καταργεί τη διαμεσολάβηση ειδημόνων που με τη γνωματεύσή τους παράγουν υπεραξία, γόητρο και εμπιστοσύνη. Απεμπολεί τις ιεραρχήσεις του γούστου και της ποιότητας με βάση εξοικοιωμένα αισθητικά πρότυπα, νοηματικούς αυτοματισμούς και ύποπτα εργαλεία αξιολόγησης. Λειτουργεί χωρίς προεπιλογή και αισθητικούς αποκλεισμούς, θέλοντας να σχεδιάσει ένα χάρτη των παραστατικών τεχνών, μια πραγματική καταγραφή των τάσεων και των ιδεών. Αναιρεί τους ορισμούς και τις κατηγοριοποιήσεις στις παραστατικές τέχνες.

Το page_31 δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πραγματικό διάλογο, ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, που συνομιλούν ισότιμα, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, την έρευνα πάνω σε καινούριες αισθητικές φόρμες, σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και επικοινωνίας με το κοινό.

Το φεστιβάλ ενδιαφέρεται για projects που μπορούν να συμβούν μονάχα στον παρόντα χρόνο, που λαμβάνουν υπόψιν τους τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία απευθύνονται και ζητά από τους καλλιτέχνες να αρθρώσουν δημόσιο παρεμβατικό λόγο και να μεταμορφώσουν μέσω της τέχνης, την ιστορική πραγματικότητα του σήμερα, σε μέλλον με όραμα και προοπτική.

Με κεντρικό άξονα την διαφορά και την πολλαπλότητα το φεστιβάλ λειτουργεί ως μια ανοιχτή πλατφόρμα και αποτελεί έκφραση μιας πληθυντικής συλλογικότητας που διαμορφώνει εντέλει ενα ενιαίο, συλλογικό έργο τέχνης, που παρουσιάζεται σε ένα μονοήμερο φεστιβάλ. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο φεστιβάλ 540 καλλιτέχνες και 84 ομάδες.

Το page_31 είναι ενα συμβάν που παραμένει ανοιχτό στην διαδρομή που χαράσσεται «καθ’ οδόν» και που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαφορετικό τρόπο σκέψης, και στη μετακίνηση προς μία άλλη θέση.

Γίνετε μέρος της γιορτής, και ταυτόχρονα συμμέτοχοι στην ζωντανή εξέλιξη των ιδεών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.