Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Ημέρα περιβάλλοντος με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων.

Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες 9:00 – 12:30 υποδέχεται οργανωμένες σχολικές ομάδες (απαιτείται προ-συνεννόηση) ενώ κατά τις ώρες 11:00 – 19:00 υποδέχεται οικογένειες για να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

Στο έκθεμα «Το Αλφαβητάρι της διατροφής»

«Μήπως είμαι… εκτός εποχής;» ελεύθερη ροή

Τα φρούτα και τα λαχανικά τα βρίσκουμε στους πάγκους πάντα, αλλά έχουν κι αυτά την εποχή τους. Συμβουλευόμαστε το εποχολόγιο της διατροφής, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία να καταναλώνουμε κάθε προϊόν στον καιρό του, γεμίζουμε το μανάβικο μόνο με οπωροκηπευτικά του καλοκαιριού και βοηθάμε τα φρούτα και τα λαχανικά να βρουν την εποχή τους.

Στο έκθεμα «Γεια σου Πυθαγόρα»

 «Τίποτα για πέταμα» ελεύθερη ροή

Τόνοι σκουπιδιών μολύνουν το περιβάλλον μας. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν πετάμε τίποτα, επαναχρησιμοποιούμε παλιά υλικά και τα μεταμορφώνουμε σε έργα τέχνης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.