«Οία, Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979»: Η Σαντορίνη του ’70 μέσα από τις φωτογραφίες της Pamela Browne

Pamela Browne

Συλλογή φωτογραφιών που παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεµβάσεις, την εποχή της «αθωότητας»

Μια συλλογή φωτογραφιών της Pamela Browne από τη δεκαετία του 1970 στη Σαντορίνη (Οία και Φοινικιά) θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην Image Gallery µε τίτλο «Οία – Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979».

Η έκθεση παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεµβάσεις, την εποχή της «αθωότητας» πριν την τουριστική επέλαση, εστιάζοντας στην καθημερινότητα των κατοίκων που απέμειναν στη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956.

H Pamela Browne επισκέφτηκε τυχαία τη Σαντορίνη και το νησί την καθήλωσε, ειδικά η απλότητα και η αθωότητα της εγκαταλελειµµένης τότε κοινωνίας. Άνθρωποι που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από την πατροπαράδοτη σχέση τους µε τη γη και τη θάλασσα.

Μαζί µε τη φίλη της, Jaime Robles, η οποία έγραψε το συνοδευτικό κείμενο, έγιναν ένα µε τους ντόπιους και κατέγραψαν την καθημερινότητά τους, καταφέρνοντας να
απεικονίσουν µε τρυφερότητα την τότε πραγματικότητα. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, εκείνες οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποτελούν τα τελευταία απομεινάρια από έναν τρόπο ζωής που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.