Η έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στο χώρο Ερμείον Τέχνης στην Σύρο πραγματοποιείται από 5 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου. Η δουλειά του τίτλο «Πάπιγκο – Οροπέδιο λιμνών», παρουσιάζεται στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου.

«Για μια υπόσχεση κάποιων φανταστικών τοπίων έκανα την πιο εξουθενωτική εκδρομή της ζωής μου. Ήταν αρχή καλοκαιριού του ‘79, νομίζω. Κάποιος φίλος, περιέγραψε κάτι μυστηριώδεις λίμνες στα 2000 μέτρα ψηλά στα βουνά. Δεν είχα ιδέα σε τι περιπέτεια έμπλεξα και θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου στην ιδέα του ύπνου σε αντίσκηνο που δεν είχα υποστεί ποτέ, αν και από την αρχή δεν ήμουνα και τόσο σίγουρος.

Οι ανησυχίες μου δικαιώθηκαν με το παραπάνω, τρεις μέρες απίστευτης ταλαιπωρίας σε όντως μυστηριώδη εξωγήινα τοπία με μικρές μισοαποξηραμένες λίμνες, κακό καιρό, ψιλόβροχο και ένα ασπρουλιάρικο φως να μην επιτρέπει τη φωτογράφιση. Και πάλι πριν μερικούς μήνες έπεσα σε μια φωτογράφιση της Αστράκας να καθρεφτίζεται στο νερό της Δρακολίμνης της Τύμφης.

Έτσι κάπως, σαν τάμα, έκανα αυτές τις ζωγραφιές–παραλλαγές κυρίως του ίδιου θέματος ερευνώντας τις δυνατότητες του ρυθμού του φωτός και του χρώματος, αλλά και σε ανάμνηση εκείνου του φίλου που δεν υπάρχει πια…»

Μιχάλης Μακρουλάκης