Έκθεση που εστιάζει στις επιπτώσεις από την άναρχη και μαζική τουριστική ανάπτυξη

Η Τabya Gallery παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την τελευταία δουλειά του φωτογράφου Μαρίνου Τσαγκαράκη, μέλους της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Depression Era, στην έκθεση με τίτλο «Paradise Inn». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7 Δεκεμβρίου (ώρα 20.00) και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου.

Το συγκεκριμένο φωτογραφικό πόνημα, το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείται από το 2012 και είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχει ως στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις από την άναρχη και μαζική τουριστική ανάπτυξη. Η τουριστική βιομηχανία έχει επέμβει δραστικά πάνω στο τοπίο, μετασχηματίζοντας το σε εμπόρευμα, προκαλώντας φαινόμενα με έντονο κοινωνικοπολιτισμικό χαρακτήρα. Οι διάφοροι προορισμοί κινδυνεύουν να αλλάξουν τελείως δομή, μορφή και ταυτότητα και να τυποποιηθούν μέσα στην όλη διαδικασία ικανοποίησης των τουριστικών επιθυμιών.

Ο φωτογράφος αποτυπώνει τις επιπτώσεις αυτές, εστιάζοντας στην άναρχη και πρόχειρη αρχιτεκτονική, στην Kitsch και φολκλόρ διακόσμηση, στην υιοθέτηση και κατασκευή τεχνητών στοιχείων και δομών ψυχαγωγίας, στην παραποίηση της ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην καταπάτηση του φυσικού περιβάλλοντος και τέλος στην ερήμωση που επέρχεται μετά το πέρας της περιόδου αιχμής.

Ο Μαρίνος Τσαγκαράκης γεννήθηκε (1984) και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε σύγχρονη φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο “Sterosis”, στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της κολεκτίβας “Depression Era”, η οποία καταγράφει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης στην Ελλάδα.

Η δουλειά του έχει προβληθεί σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ, όπως το MoisDeLaPhoto στο Παρίσι, τον Ευρωπαϊκό Μήνα Φωτογραφίας στη Βουδαπέστη, τη Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, τη Biennale της Αθήνας, το FOCUSPhotographyFestivalστη Βομβάη και στο Fotoistanbul. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε σημαντικούς χώρους τέχνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το MuseodeBogotá, καθώς και σε γκαλερί σε Κανάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.