Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την έκθεση της Κλίτσας Αντωνίου με τίτλο “Παραλληλοτοπία” από την 1η Δεκεμβρίου 2012 έως τις 27 Ιανουαρίου 2013.

Με αφορμή το βιβλίο του Ορχάν Παμούκ “Ιστανμπούλ – Πόλη και Αναμνήσεις”, με τις αναμνήσεις του Παμούκ από την Κωνσταντινούπολη κατά τη μετάβαση από την οθωμανική στη μετα-οθωμανική πραγματικότητα όπως αυτή αποδίδεται και μέσα από τις φωτογραφίες του Ara Guler, η έκθεση της Κλίτσας Αντωνίου «Παραλληλοτοπία» αναφέρεται στους μηχανισμούς της μνήμης καθώς και της καταγραφής και αφήγησης της ατομικής και συλλογικής ιστορίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και βίντεο. Στη δημιουργία της κεντρικής εγκατάστασης “Η Γραμμή του Ορίζοντα” έχουν συμμετάσχει 70 καλλιτέχνες, στους οποίους η Κλίτσα Αντωνίου έδωσε το βιβλίο του Παμούκ για να το χρησιμοποιήσουν ως δομικό στοιχείο της εγκατάστασης. Το βίντεο “Ο Ήχος του Χρόνου δεν είναι Τικ-Τακ” παρουσιάζει τις φωτογραφίες του Ara Guler ψηφιακά επεξεργασμένες, εμπλουτισμένες με ήχο και φως που αναβοσβήνει.