Στο χώρο του ΜETApolis ως συνέχεια της περσινής έκθεσης “Vlaves”, 11 σύγχρονοι καλλιτέχνες ανιχνεύουν, από τις 17 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2013, την έννοια της Para/lysis στην ομότιτλη έκθεση.

Οι συμμετέχοντες ως διαμεσολαβητές επανεξετάζουν το κοινωνικό και ψυχολογικό κλίμα της εποχής, επιχειρώντας να φέρουν στην επιφάνεια το ορατό και να οπτικοποιήσουν το δυσδιάκριτο.

Η σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου σημειώνει: “Η βλάβη είναι η σκηνοθεσία του πραγματικού. Αποκαλύπτει τις κρυμμένες αστάθειες σε αυτό που θεωρείται σαν πραγματικότητα. Διακόπτει τα σενάρια εκπλήρωσης και υποβιβάζει τον άνθρωπο στο ρόλο του απλού παρατηρητή.

Η παράλυση, μπορεί να είναι μια παράπλευρη λύση σε ένα ναρκισσιστικό πλήγμα που απειλεί αυτή την ίδια την υποκειμενικότητα. Ένα σύμπτωμα για να αντιμετωπίσει κανείς το άγχος της διάλυσης και του διασκορπισμού”.

Στις 24 Μαΐου στις 20:00, πραγματοποιείται ομιλία του ιατρού εντατικολόγου Μιχάλη Παιδονόμου με θέμα: “Πόνος, ελπίδα και αισιοδοξία στους βαριά πάσχοντες ασθενείς”.

Στις 31 Μαΐου στις 20:00, η σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με την on-going post-liminal perfomance “η Κουζίνα της Ψύχωσης” στήνει σε μια μικρή κουζίνα μέσα στον χώρο της έκθεσης, ένα διαφορετικό φόρουμ ευαισθητοποίησης για την ψύχωση και τα εναλλακτικά μοντέλα θεραπείας.