Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά–Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση “Party’s over-Starts over” της Λυδίας Δαμπασίνας από τις 3 Οκτωβρίου 2012 έως τις 27 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο των εγκαινίων του κεντρικού κορμού εκδηλώσεων του Athens Photo Festival 2012.

Η έκθεση αποτελείται από ένα ενιαίο σύνολο σκηνοθετημένων αναλογικών φωτογραφικών εικόνων μεγάλων διαστάσεων που συνοδεύονται από σύντομα κείμενα προερχόμενα ως επί το πλείστον από τον ημερήσιο τύπο, ένα βίντεο και τρία έργα στο χώρο.

Ο τίτλος, ανοιχτός και διφορούμενος, φαίνεται να υποδηλώνει και να οριοθετεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, η οποία ωστόσο εμφανίζεται ως μετάλλαξη και εφιαλτική συνέχεια της πρώτης–τα ίδια φαινόμενα αναδύονται τώρα στην ακραία υπερβολή τους, διαφορετικές πράξεις του ίδιου δράματος.

Οι συνθέσεις της ενότητας “Party’s over-Starts over” συγκροτούν μια ολοκληρωμένη πρόταση και μορφοποίηση, μια πολλαπλή σύνδεση εικόνων και καταστάσεων, ένα ολοκληρωμένο εικαστικό περιβάλλον, πρωτότυπο και ευρηματικό, ταυτόχρονα όμως πλούσιο και μεστό σε περιεχόμενο, συνδηλώσεις και πολλαπλές αναγνώσεις.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Φοίβου Σακαλή για την έκθεση ”Party’s over-Starts over”.

Με την ευκαιρία της λήξης της έκθεσης πραγματοποιείται στις 27 Ιανουαρίου στις 12:00 συζήτηση με τη συμμετοχή του Χριστόφορου Μαρίνου, Ιστορικού Τέχνης, Επιμελητή, Προέδρου της AICA ΕΛΛΑΣ και του Στέλιου Στυλιανίδη,Ψυχαναλυτή, Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.