Από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου ο Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Party Time», στο Θέατρο Από Μηχανής στην Αθήνα και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση βασίζεται στα πολιτικά έργα του Πίντερ “Party Time”, “Mountain language”, “One for the road” και “The new world order”. Το θέμα της παράστασης είναι η πολιτική απάθεια ως προϊόν της συστημικής βίας και της κρατικής τρομοκράτησης.

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο τι είναι “πραγματικό” και στο τι είναι “μη πραγματικό”. Ούτε ανάμεσα στο τι είναι αληθές και στο τι είναι ψευδές. Νομίζω, πως δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι ή αληθινό ή ψευδές. Μπορεί να είναι και τα δύο: και αληθινό και ψευδές. Πιστεύω πως αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν κάποιο νόημα και μπορούν να εφαρμοστούν στη διερεύνηση της πραγματικότητας μέσω της τέχνης. Έτσι, ως συγγραφέας, τους υποστηρίζω. Αλλά ως πολίτης, δεν μπορώ! Ως πολίτης οφείλω ν’ αναρωτηθώ: Τι είναι αληθές; Τι είναι ψευδές;»

Αυτές τις σκέψεις είχε γράψει ο Πίντερ το 1958, 28 χρονών. Σκέψεις που επανέλαβε το 2005, τρία χρόνια πριν πεθάνει, όταν παρελάμβανε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.