Πασχαλινές συναυλίες με έργα Vivaldi & Ν. Μάντζαρου

Συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής υψηλών προδιαγραφών

Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας «Σύρος-Κυκλάδες 2021» για την ανάδειξη της Σύρου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, πραγματοποιούνται δύο συναυλίες Θρησκευτικής Μουσικής υψηλών προδιαγραφών, σε Αθήνα και Σύρο για τις ημέρες του Πάσχα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου-Τήνου και Μυκόνου, στο Ναό Αγίου Νικολάου. Οι συναυλίες αυτές αποτελούν την έναρξη των εκδηλώσεων της υποψηφιότητας «Σύρος-Κυκλάδες 2021», οι οποίες θα κορυφωθούν το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και θα κατατεθεί η πρόταση της υποψηφιότητας για το σημαντικό αυτό Ευρωπαïκό θεσμό που αποτέλεσε πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και ξεκίνησε το 1985.

Το πρόγραμμα των συναυλιών:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Αθήνα
‘Ωρα: 20.30

Η Μαρίτα Παπαρίζου (Μεσόφωνος) και το Quartetto της Καμεράτας Αρμόνια Ατεναία με τους Σεργκίου Ναστάζα, Οτίλια Αλιτέι, Λαουρεντίου Ματαζάρου, Κριστοφερ Χάμφρις, θα ερμηνεύσουν τα έργα του Antonio Vivaldi “Stabat Mater” (αρ. έργου RV 621) και “Nisi Dominus” (αρ. έργου RV 608, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη), σε ειδική μουσική επιμέλεια και κριτική έκδοση του Ν. Βελισιώτη.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, Ερμούπολη, Σύρος
Ώρα: 21.15

Ο τετράφωνος Χορός του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου θα ερμηνεύσει εκκλησιαστικά έργα του Ν. Μάντζαρου σε διεύθυνση του Γιάννη Αργυρίου, ενώ η Μαρίτα Παπαρίζου (Μεσόφωνος), η Γιούλη Βεντούρα (Τσέμπαλο) και η Susan Norton (Τσέλο) θα ερμηνεύσουν τα προαναφερθέντα έργα του Antonio Vivaldi (“Stabat Mater” και “Nisi Dominus”).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.