Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο

Eιδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές

Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις πασχαλινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική δράση για την αρχαία ομορφιά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», η οποία θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και θα παρατηρήσουν από κοντά τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων με την καθοδήγηση αρχαιολόγου.

Θα συλλέξουν πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες και θα αποκαλύψουν μέσα από τις παραστάσεις των αγγείων τους αρχαίους μύθους που μιλούν για αυτήν. Τέλος, με τη βοήθεια της ζωγράφου του Μουσείου θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας τα δικά τους έργα τέχνης εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

 

Ημέρες και Ώρα διεξαγωγής:

Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 11:00 – 12:30 | Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η ωραία Μυκηναία»
Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 11:00 – 12:30 | Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η Τιμοκρίτη αναζητά τα μυστικά της ομορφιάς»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.