Αφήγηση του παραμυθιού «Ο Κυνηγός και το άσπρο ελάφι»  ζωντανεμένο με φιγούρες στο θέατρο σκιών. Μετά την αφήγηση, τα παιδιά κατασκευάζουν τις δικές τους φιγούρες από χαρτόνι και παίζουν τις δικές τους ιστορίες.

«Ο Κυνηγός και το Άσπρο Ελάφι» είναι παραδοσιακό παραμύθι από τον Καύκασο. Ένας Κυνηγός συναντάει ένα ελάφι που μιλάει και μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Θέλοντας να σώσει τους γιους του Ροστόμ  συναντάει το γίγαντα βοσκό και τις τρεις ξωθιές.Σώζει μια ολόκληρη πολιτεία και το βασιλόπουλο από μεγάλα βάσανα..

Τα μυθικά και μαγικά μοτίβα του παραμυθιού ξετυλίγονται στο πανί του θεάτρου σκιών σε μία παράσταση που συνδυάζει τον προφορικό λόγο της αφήγησης με το παιχνίδισμα της σκιάς στο πανί. Με πολύ απλά μέσα, χαρτόνια, ξύλα, πανί, την ανθρώπινη φωνή και παρουσία, μαγευόμαστε από την ιστορία.

Μετά την αφήγηση τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες και θα στήσουν τις δικές τους μικρές «παραστάσεις». Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τις φιγουρίτσες τους και πολλές ιδέες για να δημιουργήσουν δικά τους θέατρα σκιών, να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες.