Με αφορμή το θέμα εορτασμού που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM), για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2015, Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί παιδιά από 8 ως 12 ετών για να πειραματιστούν με ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες, όπως ακριβώς γινόταν σε προβιομηχανικές κοινωνίες.

Πάρτε, λοιπόν, μια παλιά σας κάλτσα και ελάτε να τη ζωντανέψουμε. Κόβουμε, κολλάμε,τσακίζουμε, ενώνουμε και η παλιά μας κάλτσα μεταμορφώνεται σε ό,τι βάλει ο νους μας. Πριγκίπισσες, πειρατές, ιππότες, πλάσματα φανταστικά θα ζωντανέψουν στα χέρια μας έτοιμα να ζήσουν περιπέτειες.

Το εργαστήριο θα εμψυχώσει η Εύη Καμπουράκη (κουκλοπαίχτρια-θεατροπαιδαγωγός).

Λίγα λόγια για την Εύη Καμπουράκη
Είναι  Απόφοιτη του Τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια στην Α’ βάθμια εκπαίδευση στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού από το 2007 ως το 2012. Συμμετέχει σε κουκλοθεατρικές παραστάσεις ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κουκλοθεατρικής ομάδας Ζλουχτήρια στη Λέσβο. Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο. Συμμετείχε σε workshop κουκλοθεάτρου στη Stara Zagora στη Βουλγαρία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους κουκλοπαίχτες (Στ. Μαρκόπουλο, Rene Baker, Damiet Van Dalsum). Έχει διοργανώσει εργαστήρια κουκλοθέατρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.