Παιδικό εργαστήριο για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια παλιά κάλτσα μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα

Με αφορμή το θέμα εορτασμού που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM), για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2015, Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί παιδιά από 8 ως 12 ετών για να πειραματιστούν με ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάξουν τις δικές τους κούκλες, όπως ακριβώς γινόταν σε προβιομηχανικές κοινωνίες.

Πάρτε, λοιπόν, μια παλιά σας κάλτσα και ελάτε να τη ζωντανέψουμε. Κόβουμε, κολλάμε,τσακίζουμε, ενώνουμε και η παλιά μας κάλτσα μεταμορφώνεται σε ό,τι βάλει ο νους μας. Πριγκίπισσες, πειρατές, ιππότες, πλάσματα φανταστικά θα ζωντανέψουν στα χέρια μας έτοιμα να ζήσουν περιπέτειες.

Το εργαστήριο θα εμψυχώσει η Εύη Καμπουράκη (κουκλοπαίχτρια-θεατροπαιδαγωγός).

Λίγα λόγια για την Εύη Καμπουράκη
Είναι  Απόφοιτη του Τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια στην Α’ βάθμια εκπαίδευση στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού από το 2007 ως το 2012. Συμμετέχει σε κουκλοθεατρικές παραστάσεις ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κουκλοθεατρικής ομάδας Ζλουχτήρια στη Λέσβο. Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο. Συμμετείχε σε workshop κουκλοθεάτρου στη Stara Zagora στη Βουλγαρία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους κουκλοπαίχτες (Στ. Μαρκόπουλο, Rene Baker, Damiet Van Dalsum). Έχει διοργανώσει εργαστήρια κουκλοθέατρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.