O Phosphorescent έρχεται στο Fuzz Live Music Club

Phosphorescent

Τη συναυλία ανοίγει ο Pelion Rivers

Έξι χρόνια μετά το “Muchacho”, το άλμπουμ που τον έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό και συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές, και λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς “C’ est la vie”, o Matthew Houck ή αλλιώς Phosphorescent έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 1ης του ευρωπαϊκής περιοδείας μετά το 2014. Και μπορεί το “Song For Zula” του 2013 να ήταν το ραδιοφωνικό hit που τον έβαλε για τα καλά στο χάρτη (είχε την τιμητική του και στο ελληνικό airplay), αλλά η καριέρα του κάθε άλλο παρά μικρή είναι.

O καλλιτέχνης από την Alabama, που τώρα ζει και ηχογραφεί στο Nashville, ξεκίνησε ως Phosphorescent το 2001, στην Αθήνα της Georgia, και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 8 lp (το 1 από αυτά είναι live album) και 1 ep. Με το “Muchacho” ωστόσο ανέβηκε στην κορυφή, αφού με αυτό κατάφερε για πρώτη φορά να δει τη δουλειά του στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, να εμφανιστεί live στην εκπομπή του Jimmy Fallon, να πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία ως headliner αλλά και δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Father John Misty και The National, και να παίξει σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Bonnaroo και το Lollapalooza, καταλήγοντας στο απολογιστικό “Live At The Music Hall”, με «φόντο» το Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Στο πρόσφατο και ξεκάθαρα αυτοβιογραφικό “C’ est la vie” που ακολούθησε, όμως, άλλαξε σελίδα. Αυτή τη φορά φαίνεται να αποτυπώνει μουσικά τα κύρια γεγονότα μιας περιόδου όπου βρέθηκε να αλλάζει ζωή, αφού στα 5 αυτά χρόνια ερωτεύτηκε, έγινε πατέρας κι εγκατέλειψε τη Νέα Υόρκη για το θρυλικό Nashville, όπου έστησε το δικό του στούντιο από το μηδέν (Spirit Sounds Studio).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.