«Το piano στα forte του» παρουσιάζει τον διακεκριμένο Δημήτρη Τουφεξή σε ρεσιτάλ πιάνου στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος το Σάββατο 17 Ιανουαρίου. Ο διάσημος πιανίστας έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, τόσο ως σολίστ όσο και ως μαέστρος. Κύριο μέρος του ρεπερτορίου του αποτελούν οι ρομαντικοί συνθέτες, ενώ ο ίδιος έχει προτίμηση σε ρώσους συνθέτες. Στη συναυλία παρουσιάζει τα ακόλουθα έργα: την σονάτα σε μι ύφεση μείζονα Les Adieux του Beethoven, την πρώτη μπαλλάντα και την τρίτη σονάτα του Chopin.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της συναυλίας:

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, αρ. 26, op. 81a (Les Adieux)
Frédéric Chopin (1810-1849): Μπαλλάντα σε σολ ελάσσονα, αρ. 1, op. 23
Σονάτα σε σι ελάσσονα, αρ. 3, op. 58

Ο Δημήτρης Τουφεξής είναι ένας διεθνώς διακεκριμένος μουσικός με σταδιοδρομία και παρουσία στο μουσικό χώρο. Ως σολίστ, έχει κερδίσει αναγνώριση από την παγκόσμια μουσική κοινότητα. Ως διευθυντής ορχήστρας έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές και σχόλια για το έργο του. Ως δάσκαλος, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μαθητές του, για την αμεσότητα με την οποία τους μεταδίδει τη δεξιοτεχνία και το πάθος του για τη μουσική. Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση με το Μετάλλιο του Ζήνωνα για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Ο Δημήτρης Τουφεξής γεννήθηκε στην Αίγυπτο όπου από την ηλικία των 3 ετών μυήθηκε στον κόσμο της μουσικής από τον πατέρα του. Το ταλέντο του στο πιάνο φάνηκε νωρίς. Σε ηλικία μόλις 10 ετών απέσπασε διπλή υποτροφία από την περίφημη Julliard School of Music της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποίησε όλες τις μουσικές σπουδές του. Ενθουσίασε τους κριτικούς, από το ντεμπούτο του κιόλας στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του κέρδισε διακρίσεις και βραβεία όπως το Katherine Tuck, το βραβείο των New York Times, το Α’ βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Three Rivers, που επιχορηγείται από την Κρατική Ραδιοφωνία και τη Συμφωνική του Πίτσμπουργκ καθώς και το βραβείο Wurlitzer και μάλιστα για 4 συνεχείς φορές.

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, πλέον στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων περιόδων, ο κύκλος παρουσιάζει τέσσερα ρεσιτάλ πιάνου κι ένα ρεσιτάλ πιανιστικού duo, από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2015.