Το piano στα forte του Junior

Μία συναυλία με σολίστ εξέχοντα παιδιά της ελληνικής κλασσικής μουσικής σκηνής

Για πρώτη φορά φέτος, «Το piano στα forte του» διοργανώνει μία συναυλία με σολίστ εξέχοντα παιδιά της ελληνικής κλασσικής μουσικής σκηνής. Ο κύκλος έχει την χαρά να παρουσιάσει τρεις νέους σολίστ στο Black Box Theater του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

«Το piano στα forte του Junior» καλεί τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας για να εμφανιστούν στην Αθήνα: η Κατερίνα Καταμάτζε (12) από την Αθήνα, ο Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος (14) από τον Πύργο Ηλείας και την Χαρά Τσιπιζίδου (12) από την Καβάλα. Οι τρεις νεαροί σολίστ θα παίξουν έργα των Beethoven, Chopin, Τσαϊκόφσκι και Χατζιδάκι.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:
Ludwig van Beethoven
(1770-1827): Adagio con espressione και Allegro vivace (3ο και 4ο μέρος από την σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, op. 27 αρ. 1)
Frédéric Chopin (1810-1849): Νυχτερινό σε λα ύφεση μείζονα op. 32, αρ. 2
Πολωναίζα σε φα δίεση ελάσσονα, op. 44
Scherzo αρ. 3 σε ντο δίεση ελάσσονα, op. 39
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ (1840-1893): Ιούνιος, Αύγουστος, Οκτώβριος (Από τις «εποχές», op. 37a)
Claude Debussy (1862-1918): Πρελούδιο (Pour le piano)
Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994): Μεγάλη Σούστα (Για μια μικρή λευκή αχιβάδα)

Λίγα λόγια για τους νέους
Η Κατερίνα Καταμάτζε είναι μαθήτρια της Σόνιας Οικονομίδου στο Ωδείο Αθηνών ως υπότροφος του προγράμματος Μικροί Μουσικοί. Βραβεύθηκε σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς κι εμφανίστηκε επανειλημμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος είναι μαθητής της Αγάθης Λεϊμονής στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, στο διεθνές φεστιβάλ Πόρου, και στο Βέλγιο (Φεστιβάλ πιάνου Primavera Pianistica).

Η Χαρά Τσιπιζίδου είναι μαθήτρια του Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Έχει βραβευθεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς και παρακολουθήσει σεμινάρια με ονομαστούς σολίστ: Jerome Rose, Μερόπη Κολλάρου και Ερατώ Αλακιοζίδου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.