Το piano στα forte του: Πιανιστικό ντούο Πίντσετιτς-Σακελλαρίδης

Ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια σε ένα και δύο πιάνα

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει το πιανιστικό ντούο Πίντσετιτς-Σακελλαρίδης σε ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια σε ένα και δύο πιάνα στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στις 20:30. Το πιανιστικό ντούο, από τα πιο παλιά και πολυσχιδή εντός της επικράτειας, έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες αίθουσες της χώρας, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ. Παίζει έργα από την κλασσική εποχή ως σήμερα, ενώ παρουσιάζει συχνά συνθέσεις σε πρώτη εκτέλεση τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Στις 13 Μαΐου το ντούο Πίντσετιτς-Σακελλαρίδης θα παρουσιάσει έργα του Mozart αυθεντικά και σε μεταγραφή, την εισαγωγή από την όπερα Candide του Bernstein, τέσσερις νορβηγικούς χορούς του Grieg, καθώς και δύο rags του William Bolcom.

Αναλυτικό πρόγραμμα
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Ferruccio Busoni (1866-1924): Εισαγωγή από τον Μαγικό Αυλό για δύο πιάνα
Wolfgang Amadeus Mozart – Edvard Grieg (1843-1907): Σονάτα σε ντο μείζονα για δύο πιάνα, KV 545
Wolfgang Amadeus Mozart: Σονάτα σε φα μείζονα για τέσσερα χέρια, KV 497
Leonard Bernstein (1918-1990) – Charlie Harmon: Εισαγωγή από την οπερέττα Candide για τέσσερα χέρια
Edvard Grieg: Τέσσερις νορβηγικοί χοροί για τέσσερα χέρια, op. 35
William Bolcom (*1938): Δύο Rags για δύο πιάνα

Βιογραφικό

Η Μπεάτα Πίντσετιτς και ο Χρήστος Σακελλαρίδης γνωρίστηκαν στην Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Μουσική Ακαδημία «Ferenc Liszt». Αν και παντρεμένοι, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους, μέχρι που αποφάσισαν να συνεργαστούν ως πιανιστικό ντούο το 2003. Από τότε αναπτύσσουν το ρεπερτόριό τους για πιάνο 4 χέρια και 2 πιάνα, το οποίο συμπεριλαμβάνει μουσική της κλασσικής, ρομαντικής περιόδου, έργα του 20ού αιώνα καθώς και πιο σύγχρονες δημιουργίες.

Έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Νορβηγία, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Eλβετία, Γερμανία) καθώς και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως τα Sani Classical Music Festival, “Musik der Welt” Contemporary Music Festival, Ledra International Chamber Music Festival, Αscoli International Chamber Music Festival, Cage και Kagel φεστιβάλ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.ά.

Τον Ιούλιο του 2007 διακρίθηκαν στον διαγωνισμό IBLA στην Ιταλία και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν φιναλίστες στον διαγωνισμό “Concours Grieg de Oslo” στην Νορβηγία όπου και πήραν ειδικό βραβείο για την ερμηνεία έργων των Mozart-Busoni.

To Duo δεν διστάζει να ερμηνεύει έργα οποιασδήποτε περιόδου ή μουσικού ύφους, ενώ μεγάλη ευχαρίστηση τούς δίνει η συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες. Έχουν παρουσιάσει έργα σε παγκόσμια και πανελλήνια πρώτη εκτέλεση, ενώ συνθέτες όπως οι Ιωσήφ Παπαδάτος, Απόστολος Ντάρλας, Θοδωρής Αμπαζής έχουν γράψει και αφιερώσει έργα για το ντούο.

Ρεσιτάλ τους έχουν ηχογραφηθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και μεταδοθεί στο ραδιόφωνο από την E.B.U. πανευρωπαϊκά. Το 2009 κυκλοφόρησε πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την εταιρία Irida Classical με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα για 2 πιάνα. Η ηχογράφηση έγινε με χορηγία του Ιδρύματος «Α. Ωνάσης». O δίσκος έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.